Van idő a munkához!

spigott - 2020. május 27. 8:17

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Mint azt Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető elárulta, a koronavírus-járvány miatti korlátozások természetesen érzékenyen érintették a DUE-Maarsk Graphics felnőtt és utánpótlás vízilabdázóit is, ám míg előbbiek külön tudtak vonulni a szárazföldi edzésekhez, addig az utánpótlást online gyakorlásokkal igyekeztek karban tartani.

"A felnőtt együttes egy része kis csoportban elvonult, s szárazföldi edzésekkel készült, míg volt, aki otthon tudta elvégezni ezeket a feladatokat, szóval a munka nem állt meg. A gyerekeket online edzésekkel próbáltuk megmozgatni, felügyelni, hála istennek az internet ebben nagy segítség volt, s szerencsére most, hogy újra elkezdhettük a közös edzéseket, elmondhatom, hogy nem veszítettünk el egy gyereket sem ebben a két hónapban, szóval mindent összevetve sikeresen itt tudtuk tartani a gyerkőcöket az egyesületnél ebben a kritikus időszakban is. Az adott feltételekhez képest a lehető leghatékonyabb edzéseket végeztük, ugyanakkor a vízilabdázást tekintve ez nem mondható el, mert két hónap víz és labda nélkül azért komoly kihagyás volt, ezt nem lehet mással kiváltani, de most van időnk elkezdeni az alapoktól, örülünk, hogy együtt vagyunk, a gyerekek is örülnek, hogy együtt vannak, el kell kezdeni elölről dolgozni, idő most van rá."

Vízilabdázóink szakosztályvezetője is nagyon sajnálta a bajnokság idő előtti lezárását, mivel az idei szezonra egy remek gárdát sikerült összekovácsolni Dunaújvárosban.

"Az elmúlt éveket elnézve talán ez a szezon volt az, amiben igazán nagyot lehetett volna alkotni a Magyar Kupa győzelem után a bajnokságban, vagy akár az Euroligában is, mert ott is közel álltunk a legjobb négy közé kerüléshez. Mi hajlottunk arra, hogy befejezzük a bajnokságot, az elején több klub is emellett döntött, de annyira bizonytalan volt a helyzet, hogy ebből végül az lett, hogy a többség és az elnökség is úgy döntött, nem kockáztat. Ráadásul az olimpia elhalasztásával ismét nagyon zsúfolt év vár ránk, így, egy nyári bajnokság és a Magyar Kupa nagyon megterhelő lett volna, míg így, hogy az idei szezont lezárták, lesz lehetőség az őszi Magyar Kupát lejátszani, amivel időt adunk a válogatottnak is arra, hogy a lehető legjobban felkészüljön az olimpiai kvalifikációra."

Képek: DO-archív

A vírushelyzet miatti korlátozások enyhítése után végre ismét közösen készülhetnek vízilabdázóink, akiket több tornán is megméretne majd a nyáron a szakosztály.

"A Fabó Éva Sportuszoda nem teljes nyitva tartással üzemel, ennek ellenére az utánpótlás csapataink edzéseinek 80-90 százalékát meg tudjuk tartani, egyedül a reggeli edzéseket nem, de összességében nem borult az utánpótlás együttesek edzésbeosztása. A felnőtt csapat száz százalékosan meg tudja oldani az edzéseit, ami jó hír, de nagyon komoly feltételekkel lehet az uszodát használni, sok szabályt be kell tartani, de mindenki nagyon ügyesen odafigyel, az edzők és a gyerekek is, s a szabályokat maximálisan betartva járunk be a létesítménybe. A folytatással kapcsolatban egyelőre még csak tervek vannak, az viszont már biztosnak tűnik, hogy a Magyar Kupát, melyet eddig ősszel és télen játszottak le a csapatok, most a sok szünet miatt valószínűleg augusztusban rendezik meg, s ennek köszönhetően a bajnokság sem lesz olyan zsúfolt. Most, hogy nyitva van az uszoda, nem nagyon tervezünk leállást. A Magyar Vízilabda Szövetség, valamint a regionális szövetségek is terveznek mérkőzéseket, kisebb tornákat a nyáron, ahol a gyerekek újra vízilabdázhatnak. Szeretnénk minél több edzőtáborba elvinni a fiatalokat, mert hosszú volt ez a két hónap, ezért most nyáron lehet majd dolgozni, s reméljük, hogy ehhez a feltételek is adottak lesznek."

Kis-Primász Ágnes szót ejtett a játékoskeret változásairól is, s mint azt megtudtuk, hárman már mindenképpen távoznak felnőtt együttesünktől.

"Ami a felnőtt csapatot illeti, a hazatérő Laura Aarts mellett másik kapusunk, Kiss Alexandra is távozik, illetve Vályi Vanda is eligazol. A helyükre természetesen szeretnénk új játékosokat hozni, folynak is már a tárgyalások, de majd csak a szerződések megkötése után jelentjük be az érkezőket."

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.