Bizonytalanságok Tokió körül

doszerk - 2020. június 10. 13:36

Tokió kormányzója bizonytalan abban a tekintetben, hogy a jövő évre halasztott olimpiát karantén időszak, illetve nemzetközi utazási egyezmény nélkül le lehet-e bonyolítani.

Koike Juriko a Financial Timesnak azt mondta, a versenyzők, a hivatalos személyek és a szurkolók szabad mozgásának biztosítása a legfontosabb az olimpia és a paralimpia megrendezéséhez. Jelenleg 111 országból tilos a beutazás Japánba a koronavírus-járvány miatt - emlékeztetett rá az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal. A kormányzó kiemelte: a játékok megrendezésének előfeltétele, hogy a világ minden tájáról érkezhessenek emberek Japánba. A 2021-re halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

A szervezőbizottság egyik vezetője a múlt héten azt mondta, jövő tavasszal születhet végső döntés arról, hogy megrendezhető-e a tokiói olimpia. Az egyik szóvivő pedig már áprilisban jelezte, hogy B terv nincs, ha jövőre nem tudják lebonyolítani a játékokat, akkor később nem fogják. Koike a CNN-nek adott korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy a halasztás nagyon sokba kerül, szükség van Tokió lakosságának a megértésére, és bár nem szabad túl sokat költeniük, elsődleges fontosságú, hogy a játékok biztonságosak legyenek a versenyzők és a nézők számára egyaránt. Ugyanakkor azt is elmondta, jelenleg nem lehet tudni, milyen lesz a vírushelyzet jövő júliusban, így e tekintetben van egy ki bizonytalanság.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.