Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Öcaline - 2020. június 30. 9:22

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Feltett szándékunk, hogy folyamatosan színesítjük tartalmainkat, és örömmel jelentjük, ismét bővül a kör: mostantól Harsányi Kata pszichológus-blogger, a Hello Me című projekt egyik gazdája is csatlakozik csapatunkhoz – posztjai kisebb-nagyobb rendszerességgel megjelennek a DO felületén. A szerző kérdésünkre készséggel mesélt motivációiról:
– Mindig is érdekelt, hogyan élhetnek az emberek minél teljesebb életet, lehetőleg betegségek nélkül, ezért olyan területen szerettem volna tanulni, ahol a megelőzésnek is nagy szerepe van. Így esett a választásom a pszichológia mellett a dietetika szakra. Mindkét alap diplomámat 2014-ben szereztem (a Semmelweis és a Károli Gáspár Református Egyetemen), majd ezután pszichológiából mesterképzésre mentem, a BME – munka- és szervezetpszichológia szakán végeztem. Jelenleg a tanácsadó szakpszichológus képzésre járok, krízis szakirányon szeretnék diplomát szerezni – ha minden jól megy, jövőre.

Mint a fiatal szakember kérdésünkre elárulta, pszichológusként elsősorban fiatal felnőttek útkeresését segíti – mélyen hisz abban, hogy az emberi élet nagyon összetett, ezért egy-egy fókuszpont vagy probléma megtalálása helyett érdemes inkább a teljes rendszerre koncentrálni – és e ponton lépett be életébe, munkájába a blog:
– A pszichológiai tanácsadások során nemcsak arra törekszem, hogy a személy jobban megismerje magát, hanem arra is, hogy tudatosuljon benne, hogyan működik társas helyzetekben, mit hoz otthonról, és mik a legfontosabb értékek számára. Blogolni három éve kezdtem azzal a céllal, hogy ismeretterjesztő tartalmakat és hasznos önismereti gyakorlatokat osszak meg az olvasókkal. Úgy gondolom, hogy a mentális egészség védelme legalább annyira fontos, mint a fizikai egészség megőrzése, ezért idén januárban az egyik kolléganőmmel, Menyhárt Emesével elindítottunk egy kezdeményezést, melynek célja felhívni erre a területre is a figyelmet. A "Hello Me" projekt keretein belül tematikus kiadványok és előadások segítségével szeretnénk lehetőséget nyújtani az embereknek arra, hogy foglalkozhassanak a lelki egészségük védelmével. A mentális egészség védelme mellett szívügyemnek tekintem az érzelmi intelligencia területét. Hosszú távon célom egy olyan program kidolgozása, amely segít a szülőknek érzelmileg "intelligens" gyerekeket nevelni, és segít a kamaszoknak, fiataloknak is bánni az érzelmi világukkal.

Kapcsolódó link:
"Hello Me" – Harsányi Kata blogja (katt) >>

(Fotó: Harsányi Kata)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)