Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Öcaline - 2020. június 30. 9:22

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Feltett szándékunk, hogy folyamatosan színesítjük tartalmainkat, és örömmel jelentjük, ismét bővül a kör: mostantól Harsányi Kata pszichológus-blogger, a Hello Me című projekt egyik gazdája is csatlakozik csapatunkhoz – posztjai kisebb-nagyobb rendszerességgel megjelennek a DO felületén. A szerző kérdésünkre készséggel mesélt motivációiról:
– Mindig is érdekelt, hogyan élhetnek az emberek minél teljesebb életet, lehetőleg betegségek nélkül, ezért olyan területen szerettem volna tanulni, ahol a megelőzésnek is nagy szerepe van. Így esett a választásom a pszichológia mellett a dietetika szakra. Mindkét alap diplomámat 2014-ben szereztem (a Semmelweis és a Károli Gáspár Református Egyetemen), majd ezután pszichológiából mesterképzésre mentem, a BME – munka- és szervezetpszichológia szakán végeztem. Jelenleg a tanácsadó szakpszichológus képzésre járok, krízis szakirányon szeretnék diplomát szerezni – ha minden jól megy, jövőre.

Mint a fiatal szakember kérdésünkre elárulta, pszichológusként elsősorban fiatal felnőttek útkeresését segíti – mélyen hisz abban, hogy az emberi élet nagyon összetett, ezért egy-egy fókuszpont vagy probléma megtalálása helyett érdemes inkább a teljes rendszerre koncentrálni – és e ponton lépett be életébe, munkájába a blog:
– A pszichológiai tanácsadások során nemcsak arra törekszem, hogy a személy jobban megismerje magát, hanem arra is, hogy tudatosuljon benne, hogyan működik társas helyzetekben, mit hoz otthonról, és mik a legfontosabb értékek számára. Blogolni három éve kezdtem azzal a céllal, hogy ismeretterjesztő tartalmakat és hasznos önismereti gyakorlatokat osszak meg az olvasókkal. Úgy gondolom, hogy a mentális egészség védelme legalább annyira fontos, mint a fizikai egészség megőrzése, ezért idén januárban az egyik kolléganőmmel, Menyhárt Emesével elindítottunk egy kezdeményezést, melynek célja felhívni erre a területre is a figyelmet. A "Hello Me" projekt keretein belül tematikus kiadványok és előadások segítségével szeretnénk lehetőséget nyújtani az embereknek arra, hogy foglalkozhassanak a lelki egészségük védelmével. A mentális egészség védelme mellett szívügyemnek tekintem az érzelmi intelligencia területét. Hosszú távon célom egy olyan program kidolgozása, amely segít a szülőknek érzelmileg "intelligens" gyerekeket nevelni, és segít a kamaszoknak, fiataloknak is bánni az érzelmi világukkal.

Kapcsolódó link:
"Hello Me" – Harsányi Kata blogja (katt) >>

(Fotó: Harsányi Kata)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

2024. már. 18.

Familiáris viszonylatban elég rég hoztak lázba a rugdalódzók és a gyermekjátékok, mégis nagyon gyorsan berántott, le is nyűgözött a Tökmagbazár legutóbbi forgataga a Munkásművelődési Központban.

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

2024. már. 18.

A periódus végén, azaz vasárnap csak 10 fok körüli maximumok lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint, ráadásul a héten többször előfordulnak hajnalban fagypont körüli értékek is.

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

2024. már. 18.

Talán sokat hallottál már az Access Consciousness rendszeréről, az Access Bars terápiáról, és talán felkeltette az érdeklődésedet az energetikai fiatalításként emlegetett Access Facelift kezelés is. (X)

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

2024. már. 17.

Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy az egész folyamatba csak akkor érdemes belevágni, ha pontosan tudjuk, hogy mit is csinálunk. (X)

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

2024. már. 17.

Várhatóan több száz vendég, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiák" teszi tiszteletét a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos dzsemborin – a Nagy Találkozás kavalkádjának jövő szombaton ad otthont a gimi, itt  a részletes program!

A megfelelő sípcsontvédő kiválasztása labdarúgáshoz

A megfelelő sípcsontvédő kiválasztása labdarúgáshoz

2024. már. 17.

A futball a világ legnépszerűbb sportja. Nagy előnye, hogy bárhol, bármikor el lehet kezdeni, hisz nagyon kevés kiegészítőre van szükség. (X)

Hogyan segíti egy mobilalkalmazás az elektromos autónk hatékony töltését?

Hogyan segíti egy mobilalkalmazás az elektromos autónk hatékony töltését?

2024. már. 16.

A villanyautók tulajdonosai közt gyakori téma az akkumulátor hatékonyságának növelése. Nem csoda, hogy az elmúlt hónapokban egyre több mobilalkalmazás került a piacra, melyek célja, hogy megkönnyítsék az elektromos járművek töltését. (X)