Dunaújváros Hetilap

Fénybe borult a Városháza

Horváth-Nemes Orsolya - 2020. június 26. 11:41

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány okozta helyzet nap mint nap embert próbáló feladatok elé állította azokat, akik a válsághelyzetben a frontvonalon küzdöttek: legyenek például egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozók, gyógyszerészek, bolti eladók, önkéntesek.

Ugyanakkor nemcsak a védekezésben részt vevőket tette próbára, hanem minden dunaújvárosit. Városunk önkormányzata egy szimbolikus gesztussal mondott köszönetet az itt élőknek a járvány alatt tanúsított fegyelmezett és példamutató hozzáállásukért. Kedd este ismét szív alakban borult fénybe a Városháza épülete – a város vezetése, a Rajta Újváros frakció és Kálló Gergely, országgyűlési képviselő ugyanis ezzel az apró, szimbolikus gesztussal mondott köszönetet minden dunaújvárosinak. Immár másodszor láthattak hasonló kezdeményezést a városlakók:  egyszer a vírus helyzet közepén, egyfajta bátorításként, az összefogást jelképezve gyúltak ki a fények, míg legutóbb az átélt nehézségek és a helytállás elismeréseként.

Végh Zoltán felvételei

"Azt gondolom, hogy az összefogás ereje példásan vizsgázott ebben a nehéz  időszakban is, amit át kellett élnünk az elmúlt hónapokban. Én nagyon  büszke vagyok azokra, akik olyan példásan végigdolgozták a vírus helyzetet, akik példásan helytálltak a legnehezebb időszakban is és meg tudták mutatni mindannyiunk számára, hogyha van egy közös cél az, hogy átvészeljünk egy tényleg nagyon veszélyes vírushelyzetet, akkor mindannyian büszkék is lehetünk arra a példás összefogásra, amely én azt látom, hogy tényleg jelesre vizsgázott az elmúlt hónapokban." – fogalmazott Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. Hozzátette, mindenki elismerést érdemel, aki kivette a részét ennek az időszaknak az átvészeléséből: "Itt az önkormányzati dolgozóktól kezdve, az egészségügyi ápolókon át, de akár mondhatjuk a boltokban dolgozó kiszolgálókat, akármelyik dolgozót, akinek ténylegesen be kellett járnia a munkahelyére, mindannyian meg tudták azt számunkra mutatni, hogy  egy olyan erővel tudnak Dunaújvárosért, az itt élőkért dolgozni, amire büszkék lehetünk mindannyian." A polgármester egyebek mellett még arról is beszélt, hogy az önkormányzati képviselők is hatalmas energiákat mozgósítottak és elvégezték munkájukat a veszélyhelyzet idején is, hogy esküjükhöz híven, legjobb tudásuk szerint szolgálják a körzetükben élőket.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.