Dunaújváros Hetilap

Hankook: fertőtlenítőt adtak – ajándékba

Öcaline - 2020. június 11. 18:27

Fertőtlenítő- és takarítószerekkel segítette Dunaújváros több szociális intézményét is a Hankook Tire a koronavírus elleni védekezés megkönnyítése érdekében – az adományok átadására csütörtökön került sor a kedvezményezett intézmények telephelyein.

Az újtípusú koronavírus elleni küzdelemben kifejezetten nagy szerepet kap az élettér alapos fertőtlenítése, a személyi higiénés előírások fokozott betartása. 

Fő a megelőzés

Közismert tény, hogy az olyan zárt közösségek, mint a bentlakásos szociális intézmények, sajnálatos módon kedvező táptalajai lehetnek a vírusnak, így esetükben kifejezetten nagy szerepet kap a rendszeres takarítás, a higiénés biztonság megteremtése, a fokozott elővigyázatosság. A Hankook Tire éppen ezért tartotta fontosnak, hogy a járvány transzfer megakadályozása érdekében fertőtlenítő- és takarítószerekkel segítse a város több szociális intézményét is. 
Ezért az abroncsgyár úgy döntött, ezúttal dunaújvárosi szociális intézmények számára adományoz különféle fertőtlenítő- és takarítószereket, higiénés termékeket tartalmazó csomagokat – összesen mintegy félmillió forint értékben. A csomagokat a vállalat képviselői csütörtökön délelőtt adták át a szervezetek telephelyein.

Három intézményt segítettek

A támogatottak között volt a Családok Átmeneti Otthona, ahol olyan szülők és gyermekeik élnek ideiglenesen, akik hátrányos szociális vagy anyagi helyzetük, esetleg egy hirtelen jött krízisállapot miatt rászorulnak erre. 
Nagyobb mennyiségben kap takarítószert az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai (ESZI) mind a négy tagintézménye, hiszen az idős, legyengült betegek jelentik a legnagyobb rizikófaktort az új típusú koronavírussal szemben. 
Végül a vállalat támogatja a Jószolgálati Otthon Közalapítványt. Gondozóházának lakói zömmel halmozottan sérült, fogyatékkal élő felnőttek, közülük sokan már idősek és fogyatékosságuk mellett több más alapbetegségük is van, így ők is jelentős veszélynek vannak kitéve ebben a járványos időszakban.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.