"Így kerek az egész!"

spigott - 2020. június 30. 8:13

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.

Ugyan a felnőtt és utánpótlás bajnokságok a koronavírus járvány miatt idejekorán véget értek, s ezzel a 2019/2020-as bajnoki szezont is hamar lezárta az MLSZ, ez nem jelentette azt, hogy a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak vezetői, játékosai munka nélkül maradtak volna. Az utánpótlásért felelős szakemberek megkezdték a szokásos nyári tábor szervezését, melyet a korlátozások enyhítésével szerencsére idén is meg tudnak tartani futsalosaink. Az idei tábor három héten át várja a futsalozni, mozogni vágyó fiatalokat az egyetem régi tornatermében, s a gyerekek szerencsére népes létszámmal örvendeztették meg az edzőket a nyitóhéten, árulta el érdeklődésünkre Németh Péter, a Dunaferr DUE Dutrade FC felnőtt csapatának játékosa, s a tábor egyik szervezője.

"A negyedik éve van ez a táborunk, az egyik gazdája vagyok én, Facskó Józseffel és Papp Istvánnal együtt vagyunk a tábor szervezői és vezetői. Egy kósza ötlettől vezérelve indult ez az egész, hogy próbáljuk meg, s akkor kisebb létszámmal indultunk, míg idén már három héten keresztül várjuk a gyerekeket, s már az első héten nagyon szép létszámú csapat jött össze, mert közel harmincan jelentkeztek az előző heti turnusra. Rengeteget játszunk, labdázunk, futsalozunk, focizunk, kidobózunk, floorballozunk, magasat ugrunk, mert ez egy futsal és sporttábor egyben, szóval igyekszünk minél több sportággal kedveskedni a résztvevő gyerekeknek" – árulta el Németh Péter, aki beavatott minket a napi programjuk mellett abba is, hogy milyen sokszínű társasággal dolgoznak hétről hétre.

"A napi programunk már reggel hétkor megkezdődik, ekkortól várjuk a gyerekeket, ők nyolcig szoktak megérkezni, itt vagyunk az egyetem kistermében, játszunk, vagy különböző technikai versenyeket szervezünk, ami nem olyan fárasztó, mert az azért látszik, hogy a vírushelyzet a megviselt mindenkit, idén talán nincsenek annyira mozgásban a "táborozók", mint tavaly. Délelőttönként tízórai, majd délben ebéd vár a gyerekekre, míg a délutáni sportprogramot követően uzsonnával, majd fakultatív játékokkal zárjuk a napot. Az első héten én voltam a fiatalokkal, a második hetet Papp István viszi, a harmadik Facskó Józsefé, de több felnőtt futsalos is el szokott látogatni hozzánk, illetve van két kézilabdás lány segítőnk is, így teljes a csapat. Az edzések és a különböző versenyek alatt azért szét vannak szedve a kisebbek és nagyobbak, szóval arra azért figyelünk, hogy a fizikai és tudáskülönbség ne legyen túl nagy közöttük, de nem is annyira a győzelmen van a hangsúly, hanem elsősorban a játékon. Egyébként szinte minden gyermek vett már részt korábban futsal táborban, a zöme hozzánk jár futsal edzésekre is, de vannak a DPASE-ból, az egyetemi sportegyesületből, s van olyan, aki nem is focizik, de ez így jó, a nagyok példát mutatnak, a kicsik felnéznek rájuk, tanulhatnak is tőlük, így kerek az egész" – fogalmazott a tábor szervezője.

Az évről évre egyre népszerűbb nyári összejövetel kiemelten fontos része az egyesület életének, árulta el Németh Péter, hiszen az itt megjelent fiatalokra is épül a klub utánpótlása.

"Mikor én idejöttem Dunaújvárosba, csak U20-as és U17-es csapatunk volt, talán már szervezés alatt volt az U15, de fiatalabb korosztály nem volt, s a táborunk után kérdezték a szülők, a gyerekek, hogy nincs-e fiatalabb korosztályú csapatunk, ahol edzhetnének. Ez után alakult meg az U13-as és az U11-es korosztályunk, ahol fiúk és lányok egyaránt futsalozhatnak."

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.