"Így kerek az egész!"

spigott - 2020. június 30. 8:13

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.

Ugyan a felnőtt és utánpótlás bajnokságok a koronavírus járvány miatt idejekorán véget értek, s ezzel a 2019/2020-as bajnoki szezont is hamar lezárta az MLSZ, ez nem jelentette azt, hogy a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak vezetői, játékosai munka nélkül maradtak volna. Az utánpótlásért felelős szakemberek megkezdték a szokásos nyári tábor szervezését, melyet a korlátozások enyhítésével szerencsére idén is meg tudnak tartani futsalosaink. Az idei tábor három héten át várja a futsalozni, mozogni vágyó fiatalokat az egyetem régi tornatermében, s a gyerekek szerencsére népes létszámmal örvendeztették meg az edzőket a nyitóhéten, árulta el érdeklődésünkre Németh Péter, a Dunaferr DUE Dutrade FC felnőtt csapatának játékosa, s a tábor egyik szervezője.

"A negyedik éve van ez a táborunk, az egyik gazdája vagyok én, Facskó Józseffel és Papp Istvánnal együtt vagyunk a tábor szervezői és vezetői. Egy kósza ötlettől vezérelve indult ez az egész, hogy próbáljuk meg, s akkor kisebb létszámmal indultunk, míg idén már három héten keresztül várjuk a gyerekeket, s már az első héten nagyon szép létszámú csapat jött össze, mert közel harmincan jelentkeztek az előző heti turnusra. Rengeteget játszunk, labdázunk, futsalozunk, focizunk, kidobózunk, floorballozunk, magasat ugrunk, mert ez egy futsal és sporttábor egyben, szóval igyekszünk minél több sportággal kedveskedni a résztvevő gyerekeknek" – árulta el Németh Péter, aki beavatott minket a napi programjuk mellett abba is, hogy milyen sokszínű társasággal dolgoznak hétről hétre.

"A napi programunk már reggel hétkor megkezdődik, ekkortól várjuk a gyerekeket, ők nyolcig szoktak megérkezni, itt vagyunk az egyetem kistermében, játszunk, vagy különböző technikai versenyeket szervezünk, ami nem olyan fárasztó, mert az azért látszik, hogy a vírushelyzet a megviselt mindenkit, idén talán nincsenek annyira mozgásban a "táborozók", mint tavaly. Délelőttönként tízórai, majd délben ebéd vár a gyerekekre, míg a délutáni sportprogramot követően uzsonnával, majd fakultatív játékokkal zárjuk a napot. Az első héten én voltam a fiatalokkal, a második hetet Papp István viszi, a harmadik Facskó Józsefé, de több felnőtt futsalos is el szokott látogatni hozzánk, illetve van két kézilabdás lány segítőnk is, így teljes a csapat. Az edzések és a különböző versenyek alatt azért szét vannak szedve a kisebbek és nagyobbak, szóval arra azért figyelünk, hogy a fizikai és tudáskülönbség ne legyen túl nagy közöttük, de nem is annyira a győzelmen van a hangsúly, hanem elsősorban a játékon. Egyébként szinte minden gyermek vett már részt korábban futsal táborban, a zöme hozzánk jár futsal edzésekre is, de vannak a DPASE-ból, az egyetemi sportegyesületből, s van olyan, aki nem is focizik, de ez így jó, a nagyok példát mutatnak, a kicsik felnéznek rájuk, tanulhatnak is tőlük, így kerek az egész" – fogalmazott a tábor szervezője.

Az évről évre egyre népszerűbb nyári összejövetel kiemelten fontos része az egyesület életének, árulta el Németh Péter, hiszen az itt megjelent fiatalokra is épül a klub utánpótlása.

"Mikor én idejöttem Dunaújvárosba, csak U20-as és U17-es csapatunk volt, talán már szervezés alatt volt az U15, de fiatalabb korosztály nem volt, s a táborunk után kérdezték a szülők, a gyerekek, hogy nincs-e fiatalabb korosztályú csapatunk, ahol edzhetnének. Ez után alakult meg az U13-as és az U11-es korosztályunk, ahol fiúk és lányok egyaránt futsalozhatnak."

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.