Kezdődik a tornacsarnok felújítása!

spigott - 2020. június 25. 13:32

Három hónapos munkával, kétszáz millió forint értékben újítják fel a Dunaferr SE torna szakosztályának otthonát.

Az elmúlt héten kezdték el közös edzéseiket a Dunaferr SE tornászai a szakosztály Eszperantó úti csarnokában, ám június utolsó napján ideiglenesen el kell, hogy hagyják otthonukat. Ez persze okoz némi nehézséget a munkában, ám a haszon most lényegesen nagyobb lesz, mert július elején végre elkezdődik a 70-es években épült tornacsarnok energetikai felújítása. A várhatóan szeptember végéig tartó munkálatok alatt elbontják a teljes homlokzatburkolatot a nyílászárókkal, illetve a homlokzaton lévő kopolit üvegfallal együtt. A dél-keleti homlokzaton korábban már kicserélt ablakokat természetesen visszaépítik, míg a többi homlokzaton korszerű hőszigetelt ablakokra cserélik a nyílászárókat, illetve a természetes megvilágítás biztosítására az elbontott kopolit üvegfalat nagyméretű osztott üveges nyílászárókra cserélik.

A 200 millió forint értékű beruházás óriási segítséget jelent a torna szakosztály számára, ezért érthető örömmel osztotta meg velünk gondolatait a felújítással kapcsolatban Trenka János, a Dunaferr SE tornászainak vezetőedzője a létesítmény előtt megtartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

"Nagy örömmel fogadtuk a bejelentést arról, hogy a tornacsarnok felújítása nemcsak szóba került, hanem végre el is kezdődik, s a kollégákkal egyeztetve úgy látjuk, hogy a legeslegjobb termet fogjuk megkapni. Szeretnénk egy-két olyan dolgot megcsináltatni még a terembe, aminek köszönhetően tényleg egy 21. századi tornát képvisel majd a létesítmény, s természetesen köszönjük az önkormányzat és a Dunaferr SE segítségét abban, hogy ez a beruházás megvalósulhat" – fogalmazott a szakember.

Pintér Tamás polgármester szerint a jövő tornacsarnokát hozza el a beruházás a sportolók számára, akik szó szerint a bőrükön érezhetik majd a felújítás hatásait.

"Egy olyan beruházásról beszélhetek most, mely a jövő tornacsarnokát hozza el mindannyiunk számára, egy olyan csarnokot, ami nemcsak környezettudatos, hanem energetikailag is nagy előrelépés, így a számláink is alacsonyabbak lesznek a jövőben. A felújítás hatásait a sportolók érzik meg leginkább majd, hiszen a hideg időkben is nyugodtan használható lesz a létesítmény, nem úgy, mint az elmúlt időszakban, mikor a sportolók több esetben is megbetegedtek, s nem tudtak úgy felkészülni a versenyeikre, mint ahogy az kellett volna"

Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester nemcsak a tornacsarnokról, hanem a város fennhatósága alá visszakerült többi sportlétesítményről szólva bejelentette, az a legfontosabb céljuk, hogy mindenki a legmagasabb szinten használhassa a helyi létesítményeket.

"Örömteli hír, hogy hosszas tárgyalások után a sportingatlanok visszakerültek a város fennhatósága alá, bízunk abban, hogy ennek a folyamatnak az eredményeként sokkal jobban tudjuk támogatni a sportolókat, és sokkal gördülékenyebb lesz az együttműködés a sportszervezetek és a város, valamint az üzemeltető között. Ez persze nemcsak egy lehetőség, hanem felelősség is, s ezzel a felelősséggel élve tesszük majd meg a további lépéseket, ám addig azon dolgozunk, hogy a szükséges engedélyek, felmérések és tervek elkészüljenek ahhoz, hogy mindenki újra a legmagasabb szinten használhassa az ingatlanjainkat."

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármestertől megtudhattuk, hogy a szakosztály tornászai a felújítás ideje alatt a régi Bánki iskolát veszik majd birtokba ahhoz, hogy a lehető legjobban fel tudjanak készülni az előttük álló feladatokra.

"A torna szakosztály edzőit és a szülői közösséget is tájékoztattuk arról, hogy megújul a csarnokuk, elmondtuk a terveket, s közben arról is beszélgettünk, hogy tényleg egy nagyon nehéz időszak áll mögöttünk, s itt nemcsak a vírushelyzetre gondolok, hanem a sportlétesítmények helyzetére is. Mivel decemberben már Európa-bajnokság vár a legjobb tornászokra, ezért sok egyeztetésre volt szükség ahhoz, hogy méltó módon tudjanak felkészülni a kontinensviadalra akkor is, amikor a tornacsarnok felújítása még tart. Legnagyobb örömünkre sikerült megoldani azt, hogy ne kelljen állandóan utazgatniuk, s a régi Bánki iskola biztosítottuk számukra ahhoz, hogy megfelelően felkészüljenek az Európa-bajnokságra, illetve már az őszi versenyekre is."

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke szerint a három hónapos beruházás végére az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya végre hírnevéhez méltó körülmények között dolgozhat tovább.

"Köszönetet szeretnék mondani a torna szakosztálynak azért a munkáért és eredményességért, amivel kiérdemelték ezt a támogatást, azt, hogy felfigyeljenek arra, milyen komoly munka folyik itt évek óta, hiszen olimpikon sportolóval is rendelkeznek. Köszönjük a támogatást, amiből lehetőség nyílt a csarnok energetikai felújítására, s bízom abban, hogy néhány hónap múlva az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya tényleg hozzá méltó körülmények között tudja végezni azt a szakmai munkát, amivel ezt kiérdemelték."

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.