Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Öcaline - 2020. június 29. 11:05

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

A kedvező hírről Tóth Éva intézményvezető tájékoztatta honlapunkat, kiemelve, hogy a járványhelyzet kritikus időszakának online üzemmódja, a karantén utáni átmeneti időszakban kialakított Könyvterasz, majd a június derekától érvényes csökkentett időtartamú és korlátozott szolgáltatásokkal történt nyitás után ma már normál keretek között kereshetik föl a vendégek a könyvtárat:
– Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartására – és ezt kérjük olvasónktól is –, de végre szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással működhetünk. Újra látogatható az olvasóterem, a folyóirat-olvasó, a játszó szoba és a megújult Tinisarok is várja az ifjú könyvbarátokat!
A jó hírhez mellékelt összegzésből kiderül: a központi könyvtár az idei évben nem vezeti be a rövidített nyári nyitva tartást, egész nyáron a szokásos nyitva tartási rendben várjuk látogatóinkat – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken délelőtt 9 órától 18.30-ig, csütörtökön 13-17 óra között lesz nyitva a felnőtt könyvtár. A gyermekkönyvtár a teljes nyári időszakban szünidei, hosszabbított rend szerint várja a betűk fiatal barátait – hétfőn, kedden, szerdán, és pénteken 9-18 óra, míg csütörtökön 13-17 óra állnak a fiatal olvasók rendelkezésére. Szintén jó hír, hogy a gyermekkönyvtárban újra lesz lehetőség mesére, olvasásra, közös játékra. A karantén idejére bezárt Bogyó Babóca kiállítás szeptember 30-ig meghosszabbított határidővel ismét látogatható, a kiállításhoz kapcsolódóan júliustól mesés tárlatvezetések indulnak – ezekre a 25/423-952-es telefonszámon és az olvszolg@jakd.hu e-mail címen lehet jelentkezni.
A Béke Fiókkönyvtár is nyitja kapuit: szintén mától a megszokott rendben várják a fiókkönyvtár olvasóit – hétfőn, szerdán és csütörtökön 13-18 óra, míg pénteken 12-16 óra között kereshető fel a városrészi fiókintézmény.
Végül, de közel sem utolsósorban néhány kedvezmény és újdonság – szintén az újra nyitás kapcsán: az idei évben lejárt tagságú olvasóink tagsági viszonyát szeptemberig meghosszabbították, a még le nem járt éves tagságok időtartamát a kiesett szolgáltatási időre való tekintettel 3 hónappal meghosszabbítják, és a karantén idején az olvasóknál lévő könyvekre július 17-ig nem számolnak fel késedelmi díjat. 
Fontos változás, hogy a hivatalos honlapon új könyvtári nyilvántartási-kölcsönzési rendszert vezetett be a József Attila Könyvtár – az olvasók számára is elérhetővé tették az intézmény megújult katalógusát, emellett az előjegyzésre, hosszabbításra alkalmas új olvasói felületet alakítottak ki.
Könyvújdonságokkal, gazdag napilap- és folyóirat-kínálattal várják látogatóikat – immár korlátozások nélkül!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!