Megvannak a vb-k időpontjai

doszerk - 2020. június 25. 20:03

A férfiak divízió I/A-s világbajnokságát május 9. és 15. között rendezik meg Ljubljanában.

A Magyar Jégkorong Szövetség egy világbajnokság megrendezésére pályázott a nemzetközi szövetség kongresszusán, és azt el is nyerte – mondta Vas Márton általános igazgató. A női U18-as divízió I/A-s viadalát Győrben, az új Nemak Jégcsarnokban rendezik meg 2021. január 10. és 16. között. A magyar lányok ellenfele a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapat lesz.

A női felnőttválogatott A csoportos vb-jét április 7-17. között tartják, a helyszín a kanadai Halifax és Truro. A csoportban a cseh, a német, a dán és a japán válogatott vár a magyarokra.

Az IIHF eseménynaptárába is felkerült, hogy a férfi divízió I/A világbajnokságot május 9. és 15. között rendezik. A helyszín maradt Ljubljana, miután az idén tavaszi tornát a járvány miatt nem lehetett megrendezni. Az ellenfél a rendező Szlovénia mellett Franciaország, Ausztria, Dél-Korea és Románia lesz.

Képek forrása: MTI (Czagány Balázs felvételei)

Egyelőre nem végleges a férfi U20-as együttes divízió I/A-s vb-jének időpontja. Februári eseményt terveztek, de több résztvevő ország, köztük a magyar is jelezte, hogy ez nem megfelelő a számára, így most új dátumot keresnek – közölte Vas Márton. A végleges időpont hamarosan kiderülhet, arról beszámoltunk az MJSZ felületein. A dániai Horsholmban a kazah, a lett, a fehérorosz, a dán és a norvég együttes lesz az ellenfele Horváth András edző csapatának.

Az U18-as divízió I/B vb április 18-25. között lesz az olaszországi Asiagóban. A házigazda mellett az ukránok, az osztrákok, a szlovének és a lengyelek vannak egy csoportban a mieinkkel, derült ki a Magyar Jégkorong szövetség honlapján megjelent közleményből.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.