Rendhagyó szezonzáró

spigott - 2020. június 7. 8:32

A csonka szezon ellenére is eredményes szezont zártak a dunaújvárosi röplabdázók, akik a következő idénynek is nagy tervekkel vágnak neki.

A Szalki-sziget kempingjében tartotta meg évzáróját pénteken délután a DSE Röplabda Akadémia. A családias hangulatú összejövetelen az akadémia játékosai mellett természetesen jelen voltak a vezetők, edzők is, s ahogy az egy évzárótól elvárható, értékelték is a mögöttük hagyott, meglehetősen rendhagyó szezont, melyet pont a legfontosabb szakaszában zárt le a koronavírus-járvány. A szezon előtt a fő cél mindig az, hogy a nagy létszámú gyermekek mellé felkészült, és megfelelő létszámú edzői stáb álljon fel, s ez ebben az időszakban sikerült, mert a szakemberek a bővülő létszámmal elbírva kezdték meg a munkát. A feladatvégzéshez a struktúra, a felszerelések rendelkezésre álltak, így szinte teljesen zökkenőmentes volt a szezonkezdés. Miután megkezdődtek a korosztályos csatározások, szépen jöttek az eredmények mind a leány, mind a fiú vonalon, ám akkor, amikor a rájátszások, az igazi izgalmak, a helyezésekért, bajnoki címekért történő mérkőzések kezdődhettek volna meg, a koronavírus kettétörte a szezont. Ezt a helyzetet is kezelnie kellett a vezetői, edzői stábnak, hiszen a kiválóan felépített rendszer egyértelműen nem dőlhetett össze. Ezért az edzői stábbal összhangban elkezdődött az edzések digitális, egyénekre szabott oktatása. Idővel a vírus enyhült, és a kormány lazított a szorításokon, ezért ma már kis csoportos formában zajlanak az edzések, melyek ismét lendületet adtak akadémiának, derült ki az utánpótlás együttesek szezonjának értékeléséből.

Végh Zoltán felvételei

A felnőtt együttesnél hatalmas változást hozott az, hogy a szezon előtt Mészáros Dömötör és Gebhardt Áron személyében két kiváló, rutinos játékos igazolt Dunaújvárosba, ami azt jelentette, hogy csapatkapitányukkal, Hatvany Zsolttal együtt így már három felnőtt játékosuk lett. A bajnokságot megelőzően a felkészülés jól zajlott, az új játékosok azonnal beilleszkedtek, vezéregyéniséggé váltak, így nagy reményekkel várták a bajnoki meccseket is. Az alapszakaszban érezhető volt, hogy az idei egy újabb lépés a fejlődési szakaszban, mert egyre stabilabb, látványosan fejlődő játékot nyújtott a csapat annak ellenére is, hogy többen saját korosztályos bajnokságukban is helyt kellett álljanak, valamint sérülések is hátráltatták a munkát. Azzal mindenki tisztában volt, hogy nem lesz egyszerű elérni a felsőházi részvételt jelentő pozíciót az alapszakaszban, s ettől végül csak egy hajszál választotta el együttesünket. Az alsóházban azonban remekül szerepelt a csapat, jó esélye volt annak megnyerésére is, ám a koronavírus itt is közbeszólt, s a vártnál hamarabb ért véget a bajnokság. Időközben azonban a szövetség már döntött a folytatásról, s nagy örömünkre számunkra kedvezően, mert a szövetség döntésének értelmében a férfiaknál a csonka bajnokságban a legjobb hat közé jutó csapatokat a Dunaferrel egészítették ki, ami azt jelenti, hogy a Dunaferr SE felnőtt együttese jövőre az Extra Liga résztvevője lesz a Debrecen, a FINO Kaposvár, a Kecskeméti RC, a MAFC-BME, a Pénzügyőr SE és a Vegyész RC Kazincbarcika társaságában. "Ide vágytunk, a legjobbak közé, hiszen tudtuk, tudjuk, hogy itt a helyünk. Ezt azonban a következő szezonban be is kell tudnunk bizonyítani" – zárult a felnőtt gárda évértékelője.

Melyet követően Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának vezetőedzője is megosztotta gondolatait a megjelentekkel.

"Először is szeretnénk megköszönni a Dunaferr SE támogatását, mivel ők voltak azok, akik a felnőtt együttes működtették, míg az utánpótlás a DSE Röplabda Akadémiáé. Az lesz a célunk a következő idényben, hogy egy olyan csapatot hozzunk össze, mellyel az Extra Ligához méltóan tudunk majd szerepelni, ezért dolgozunk, ezért küzdünk a kollégákkal már több hete. Természetesen szeretnénk bővíteni az utánpótlást is, ott is a lehető legjobb eredményekre törünk, s az ország legjobb utánpótlás nevelő egyesülete, s a legjobb csapatai szeretnénk lenni" – fogalmazott Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.