Terítéken: nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is

Öcaline - 2020. június 24. 12:21

Minden fronton totális áttörés volt a Csibész Csibefalodában rendezett megmozdulás múlt szombaton; eljött az idő, hogy a netes barátkozás után személyesen is összefussanak a Terítéken Dunaújváros csoport tagjai. Nagyon jó hangulatú találka kerekedett – finom kajákkal és egy nemes felajánlással!

Ahogy arról már az elmúlt időszak kedvcsinálóiban is olvashattak, nemcsak a weben, de immár a való világban is aktivizálták magukat a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook csoport tagjai. 

Csupa-csupa finomság

A csapat szervezőinek ötlete nyomán múlt szombaton „élő randevú” helyszíne lett a Csibész Csibefaloda – a Táncsics Mihály utcai bázis terasza adott otthont az I. Terítékenes Találkozó (leánykori nevén: „Terítéken Kómatál”) közösségi eseményének. A finom falatokról Márkus Diána és Grónás Henrik gondoskodott – az édességek és sósságok jegyében, de majd írom szépen sorban.
Lelkes amatőr konyhabűvész, professzionális haspók és gasztrokulturális kalandor vagyok, naná, hogy az első között érkeztem. És persze hiába próbált lebeszélni Henrik, már a fetás bazsalikomos joghurttal bolondított lecsós füstölt sajtos quesadilla (tortillára hajazó vékony lepény, benne a jóféleségekkel) kísérleti példányából kértem egy adaggal – fantasztikusan finom volt, utólag is köszönet érte! Közben benépesült a terasz, folyamatos volt a kóstolás és az elemzés, nekem is legurult a cucc, jöhetett a következő adag. Diána mentás eperöntettel vagy nutellával kínált churros-t készített, szintén telitalálat a helyi frontokon csurgatott fánk néven is ismert finomság; kívül roppant, belül olvadt, az eperöntet meg annyira, de annyira finom volt, hogy a végén a spanyol királyi etikett szabályait is mellőzve az utolsó cseppig kihörpintettem az egészet. 

Minden szinten siker

Időközben megkezdődött – és ahogy hallottam, egészen az esti záróráig megállás nélkül tartott – a receptcsere is, nem volt nehéz megjósolni, hogy az élő találkozás varázsát ez a tényező is még tovább emeli. Kedvenc kollaborációs példámmal Klárianyu rukkolt ki; nemrég eperlekvár-fronton egyeztetett Juhász Gabikával, aztán előbb jól megfogadta a tippet (a lekvárt egy kis pezsgővel kell felütni), a találkozóra aztán már egy meglepi üveg finomsággal érkezett, hadd örüljön a tippadó is. Örült!
És ha már a sikeres együttműködéseknél járunk, azt se hallgassuk el, hogy utólag is remek ötletnek és nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult a becsületkassza intézménye. Az est bevételét (takkra pontosan 51 ezer 500 forintot) jótét célra ajánlotta föl a Terítéken csapata – azóta már az is kiderült, hol landol az adomány. A program szervezői a bevételből az Útkeresés Segítő Szolgálat közvetítésével összesen hat hátrányos helyzetű gyermek teljes ellátását tudják fedezni a Dunaújvárosi Napközis Táborban.
Így, ettől lett kerek a történet – aki ott volt, nemcsak jól érezte magát, de jelenlétével (és a finom falatok elfogyasztásával) még segített is! Biztos, hogy nem vagyok vele egyedül, úgyhogy a zárszót többes számban írom: várjuk a folytatást!

Addig is meséljen még néhány kép!

 

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

2024. már. 25.

A periódus elejére változékony napokat, a végére (húsvét hétfőt is ideértve) nyárias időt ígér a DO meteorológiai szakértője. Masszívan 20 fok fölötti értékekkel búcsúzik a március, nagyon durva.