Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat) 18:01 - doszerk

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Továbbra is a Brit-szigetek térségében örvénylik egy ciklon, amely többfelé csapadékot okoz, mégis alapvetően enyhe vagy meleg az idő. A kontinens túlnyomó részét magasnyomás uralja, a legtöbb helyen eseménytelen, napos az időjárás. Ugyanakkor a magasnyomás területébe beékelődött egy magassági hideg légörvény Lengyelország fölötti középponttal. Ez a képződmény Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban többfelé keltett heves csapadékkal járó zivatarokat, például Ostravában 79 millimétert mértek. Emellett a Kelet-európai-síkságon a 60. szélességi kör mentén záporokkal, zivatarokkal kísért hidegfront tör előre. A Kárpát-medence időjárását egyre nagyobb mértékben alakítja egy magassági gerinc.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Éjszaka a legtöbb helyen kiderül az ég, de északkeleten továbbra is előfordulhat néhány záporos, zivataros góc. Vasárnap is sok napsütés várható, emellett nappali gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet. Leginkább a hegyek környezetében, helyi jelleggel fordulhat elő záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél éjszakára mérséklődik. A zivatarok környezetében ugyanakkor átmenetileg viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között valószínű.

(MTI)

A rovat további hírei: Belföld

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.

Ismét nőttek az üzemanyagárak

Ismét nőttek az üzemanyagárak

2020. június 02. (kedd)

Két-két forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj literenkénti ára a hazai töltőállomásokon.