Dunaújváros Hetilap

Véradás: kiemelkedő részvételi arány a Hankook zárt alkalmán

Öcaline - 2020. június 29. 15:08

A koronavírus veszélyhelyzete miatt az eddigi alkalmakat törölték, de már a véradás terén is megnyílt a lehetőség a segítségnyújtásra: a Hankook önkéntes donorai kiemelkedő arányban vettek részt az idei első zárt véradáson a napokban.

"A segítség a véredben van!” – a Magyar Vöröskereszt ezen mottójával szervezi évente több alkalommal is a Hankook Tire egészségvédelmi és biztonsági részlege zárt véradásait. 

Ha nagy a szükség…

A világjárványra tekintettel az év első felére tervezett véradások elmaradtak, ám a veszélyhelyzet elmúltával ismét élhettek a segítségnyújtás lehetőségével a vállalat dolgozói – a vállalati helyszínek közül elsőként. Felajánlásuk most hatványozottan fontos, hiszen ahogy azt a Magyar Vöröskereszt hivatalos weboldalán is hangsúlyozta, a veszélyhelyzet elmúltával a sok baleset és az egészségügyi műtétek jelentős száma miatt nőtt a vérigény – hatalmas szükség van a betegek gyógyulásához a különböző vérkészítményekre.
A Hankook rendszeresen szervez zárt véradásokat dolgozói számára a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének közreműködésével, az új típusú koronavírus megjelenése miatt azonban minden eddigi, 2020-ra tervezett alkalmat töröltek. A veszélyhelyzet elmúltával újra lehetőségük nyílt az önkéntes donoroknak arra, hogy kényelmesen, munkaidőben adhassanak vért, ezzel akár véradónként három ember életét is megmentve. Bár a veszélyhelyzet elmúlt, a Magyar Vöröskereszt munkatársai minden biztonsági óvintézkedést betartva, gyorsan és gördülékenyen végezték a munkájukat.

…itt a segítség!

Az esemény ez alkalommal a megszokottól eltérően nem hat, hanem csak négy órán keresztül tartott, ám így is óriási volt az érdeklődés. Komjáti Kitti, a Hankook Tire munkavédelmi szakértője elmondta: a rövidített intervallum ellenére is mintegy nyolcvan munkavállaló vett részt az idei első zárt véradáson. A véradók önzetlenségét a munkáltató minden alkalommal ajándékcsomaggal köszöni meg, azok között pedig, akik megfejtik az egészségvédelmi és biztonsági részleg által összeállított rejtvényt, egy nagyobb nyereményt sorsolnak ki! 
Sokan voltak olyanok, akik bár szívesen adtak volna vért, műszakbeosztásuk vagy a program kivételes rövidsége miatt nem kerülhettek sorra. Számukra is jó hír lehet, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel máris megvan az újabb időpont – a cég július 30-án tartja az újabb véradást (hasonló időtartamban), nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy más műszakban dolgozók is segíthessenek embertársaikon. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ. 

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

2021. jún. 08.

Az országos merítésből kimaradt, az önkormányzat saját forrásból végezteti a vegyi irtást. Sötétedés után, mert minden rovarra veszélyes – a méhészeket külön is értesítik, árulta el kérdésemre Mezei Zsolt alpolgármester.

DSTV: újra látogathatók a betegek

DSTV: újra látogathatók a betegek

2021. jún. 08.

A korlátozások enyhítésével komoly korlátozásokhoz kötve, de újra látogathatóak a kórházi betegek, derül ki a DSTV összegzéséből. Az aktuális szabályokról dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon kórház intézményvezetője számolt be. Hangkép.