Dunaújváros Hetilap

Véradás: kiemelkedő részvételi arány a Hankook zárt alkalmán

2020. június 29. (hétfő) 15:08 - Öcaline

A koronavírus veszélyhelyzete miatt az eddigi alkalmakat törölték, de már a véradás terén is megnyílt a lehetőség a segítségnyújtásra: a Hankook önkéntes donorai kiemelkedő arányban vettek részt az idei első zárt véradáson a napokban.

"A segítség a véredben van!” – a Magyar Vöröskereszt ezen mottójával szervezi évente több alkalommal is a Hankook Tire egészségvédelmi és biztonsági részlege zárt véradásait. 

Ha nagy a szükség…

A világjárványra tekintettel az év első felére tervezett véradások elmaradtak, ám a veszélyhelyzet elmúltával ismét élhettek a segítségnyújtás lehetőségével a vállalat dolgozói – a vállalati helyszínek közül elsőként. Felajánlásuk most hatványozottan fontos, hiszen ahogy azt a Magyar Vöröskereszt hivatalos weboldalán is hangsúlyozta, a veszélyhelyzet elmúltával a sok baleset és az egészségügyi műtétek jelentős száma miatt nőtt a vérigény – hatalmas szükség van a betegek gyógyulásához a különböző vérkészítményekre.
A Hankook rendszeresen szervez zárt véradásokat dolgozói számára a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének közreműködésével, az új típusú koronavírus megjelenése miatt azonban minden eddigi, 2020-ra tervezett alkalmat töröltek. A veszélyhelyzet elmúltával újra lehetőségük nyílt az önkéntes donoroknak arra, hogy kényelmesen, munkaidőben adhassanak vért, ezzel akár véradónként három ember életét is megmentve. Bár a veszélyhelyzet elmúlt, a Magyar Vöröskereszt munkatársai minden biztonsági óvintézkedést betartva, gyorsan és gördülékenyen végezték a munkájukat.

…itt a segítség!

Az esemény ez alkalommal a megszokottól eltérően nem hat, hanem csak négy órán keresztül tartott, ám így is óriási volt az érdeklődés. Komjáti Kitti, a Hankook Tire munkavédelmi szakértője elmondta: a rövidített intervallum ellenére is mintegy nyolcvan munkavállaló vett részt az idei első zárt véradáson. A véradók önzetlenségét a munkáltató minden alkalommal ajándékcsomaggal köszöni meg, azok között pedig, akik megfejtik az egészségvédelmi és biztonsági részleg által összeállított rejtvényt, egy nagyobb nyereményt sorsolnak ki! 
Sokan voltak olyanok, akik bár szívesen adtak volna vért, műszakbeosztásuk vagy a program kivételes rövidsége miatt nem kerülhettek sorra. Számukra is jó hír lehet, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel máris megvan az újabb időpont – a cég július 30-án tartja az újabb véradást (hasonló időtartamban), nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy más műszakban dolgozók is segíthessenek embertársaikon. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 03. (péntek)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.