Dunaújváros Hetilap

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

Öcaline - 2020. július 15. 9:27

Évek óta dédelgetett álom válhat valóra a 4MOM családbarát közösségi tér új helyszínének megteremtésével és fenntartásával – a terveket Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány vezetője összegezte.  Jó hír: honlapunk is a kezdeményezés mellé állt! 

A közösségi tér megteremtése évek óta közös célja az Anyák a Hordozásért Alapítványnak (AHA) – mint a kuratórium elnöke elárulta, harmadik éve dédelgetik a gondolatot, hogy létrehozzanak egy közösségi teret, ahol a kisgyerekes anyukák vannak a középpontban. 

Távlatos tervekkel

Eddig ez csak részben sikerült, és a járvány az eddigi próbálkozásokat is keresztülhúzta, magyarázta érdeklődésünkre Horváth Zsuzsi, aki szerint az hozott valódi fordulatot, hogy a város önkormányzata felkarolta a kezdeményezésüket:
– Jelentős mérföldkő közösségünk életében, hogy használat céljából három évre megkapunk egy ingatlant a dunaújvárosi Tojásházban – amit azonban fel kell újítani. Az alapítvány vagyonából, magán felajánlásokból és pályázati forrásból terveztük a rekonstrukciót, de a pályázatok többsége határozatlan időre leállt a vírus veszélyhelyzet miatt – viszont mi nem várhatunk; a fennmaradó összeget közösségi finanszírozásból szeretnénk előteremteni. 
Ezért úgy döntöttek, hogy a felújítás hiányzó összegének és a közösségi tér járvány alatti költségeinek finanszírozásáért jótékonysági tombolát hirdetnek! A cél a 4MOM Családbarát Közösségi Tér új helyszínének megteremtése Dunaújvárosban. 

Játékkal segíthet!

A felajánlásokat bemutatják az AHA! Alapítvány facebook oldalán, majd a zárt csoporthoz csatlakozók vásárolhatnak tombolajegyeket – várhatóan 200-1000 Ft-os értékben. Ez a csoport azért jött létre, hogy tudásalapú játék keretében támogassák az AHA – Anyák a Hordozásért Alapítványt. A tombolára folyamatosan várják azon vállalkozók termék- vagy szolgáltatás felajánlását, akik szívesen támogatnák az alapítványt, a felületeken történő megjelenésért cserébe. Várják a magán felajánlásokat is – elsősorban hordozóeszközöket és kiegészítőket.

A tombola július 16-31. között zajlik. Egy tombolatárgyat akkor sorsolnak ki, ha a határidőig eléri a kikiáltási árat. A tombolák nyílt végűek, de a sorsolás nyertesének egy hordozással kapcsolatos kérdésre kell majd helyesen válaszolnia – ez után veheti át a nyereményét.
A tombola teljes bevételét az AHA! közösségépítő és helyteremtő céljára fordítják. A tombola az alábbi címről érhető el közvetlenül!

AHA Jótékonysági Tombola (katt) >>

Elérhetőségek, csatlakozás

Anyák a Hordozásért Alapítvány
web: www.anyakahordozasert.hu 
facebook: www.facebook.com/anyakahordozasert/
jótékonysági csoport: www.facebook.com/groups/AHAjotekonysag/
önkéntes csoport: www.facebook.com/groups/AHAonkentes/
bankszámlaszám: 10700134-71490236-51100005 (Anyák a Hordozásért Alapítvány, CIB, közlemény: TÁMOGATÁS vagy ADOMÁNY)
levelezési cím: 2458, Kulcs, Fecske u 13.
Horváth Zsuzsi: 30/5684-742

Támogatókat várnak

Arra a kérdésre, a fent vázolt játék mellett milyen formája képzelhető még el a támogatásnak, Horváth Zsuzsi elárulta, a segítség több formája is elképzelhető:
– Jelenleg támogatókat is keresünk, cégeket és magánszemélyeket, akik tombolatárgyak felajánlására vállalkoznak. A támogatás e formájának első körét a hónap végéig tervezzük, de természetesen elképzelhető, hogy később is folytatjuk a gyűjtés ezen formáját. Emellett pénzbeli donációt is várunk az AHA! alapítvány számlaszámára, valamint adománygyűjtő dobozok kihelyezését is tervezzük. Egy biztosan lesz a 4MOM-ban, de várjuk azon támogatók jelentkezését is, akik vállalnák adománygyűjtő dobozok kihelyezését az Alapítvány számára!

(A DSTV, a Dunaújváros közéleti hetilap, a DO és a Castellum.do a közösségi kezdeményezés és a bázis médiatámogatójaként veszi ki részét a program népszerűsítéséből!)
 

A rovat további hírei: Közélet

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.