Dunaújváros Hetilap

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

Öcaline - 2020. július 15. 9:27

Évek óta dédelgetett álom válhat valóra a 4MOM családbarát közösségi tér új helyszínének megteremtésével és fenntartásával – a terveket Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány vezetője összegezte.  Jó hír: honlapunk is a kezdeményezés mellé állt! 

A közösségi tér megteremtése évek óta közös célja az Anyák a Hordozásért Alapítványnak (AHA) – mint a kuratórium elnöke elárulta, harmadik éve dédelgetik a gondolatot, hogy létrehozzanak egy közösségi teret, ahol a kisgyerekes anyukák vannak a középpontban. 

Távlatos tervekkel

Eddig ez csak részben sikerült, és a járvány az eddigi próbálkozásokat is keresztülhúzta, magyarázta érdeklődésünkre Horváth Zsuzsi, aki szerint az hozott valódi fordulatot, hogy a város önkormányzata felkarolta a kezdeményezésüket:
– Jelentős mérföldkő közösségünk életében, hogy használat céljából három évre megkapunk egy ingatlant a dunaújvárosi Tojásházban – amit azonban fel kell újítani. Az alapítvány vagyonából, magán felajánlásokból és pályázati forrásból terveztük a rekonstrukciót, de a pályázatok többsége határozatlan időre leállt a vírus veszélyhelyzet miatt – viszont mi nem várhatunk; a fennmaradó összeget közösségi finanszírozásból szeretnénk előteremteni. 
Ezért úgy döntöttek, hogy a felújítás hiányzó összegének és a közösségi tér járvány alatti költségeinek finanszírozásáért jótékonysági tombolát hirdetnek! A cél a 4MOM Családbarát Közösségi Tér új helyszínének megteremtése Dunaújvárosban. 

Játékkal segíthet!

A felajánlásokat bemutatják az AHA! Alapítvány facebook oldalán, majd a zárt csoporthoz csatlakozók vásárolhatnak tombolajegyeket – várhatóan 200-1000 Ft-os értékben. Ez a csoport azért jött létre, hogy tudásalapú játék keretében támogassák az AHA – Anyák a Hordozásért Alapítványt. A tombolára folyamatosan várják azon vállalkozók termék- vagy szolgáltatás felajánlását, akik szívesen támogatnák az alapítványt, a felületeken történő megjelenésért cserébe. Várják a magán felajánlásokat is – elsősorban hordozóeszközöket és kiegészítőket.

A tombola július 16-31. között zajlik. Egy tombolatárgyat akkor sorsolnak ki, ha a határidőig eléri a kikiáltási árat. A tombolák nyílt végűek, de a sorsolás nyertesének egy hordozással kapcsolatos kérdésre kell majd helyesen válaszolnia – ez után veheti át a nyereményét.
A tombola teljes bevételét az AHA! közösségépítő és helyteremtő céljára fordítják. A tombola az alábbi címről érhető el közvetlenül!

AHA Jótékonysági Tombola (katt) >>

Elérhetőségek, csatlakozás

Anyák a Hordozásért Alapítvány
web: www.anyakahordozasert.hu 
facebook: www.facebook.com/anyakahordozasert/
jótékonysági csoport: www.facebook.com/groups/AHAjotekonysag/
önkéntes csoport: www.facebook.com/groups/AHAonkentes/
bankszámlaszám: 10700134-71490236-51100005 (Anyák a Hordozásért Alapítvány, CIB, közlemény: TÁMOGATÁS vagy ADOMÁNY)
levelezési cím: 2458, Kulcs, Fecske u 13.
Horváth Zsuzsi: 30/5684-742

Támogatókat várnak

Arra a kérdésre, a fent vázolt játék mellett milyen formája képzelhető még el a támogatásnak, Horváth Zsuzsi elárulta, a segítség több formája is elképzelhető:
– Jelenleg támogatókat is keresünk, cégeket és magánszemélyeket, akik tombolatárgyak felajánlására vállalkoznak. A támogatás e formájának első körét a hónap végéig tervezzük, de természetesen elképzelhető, hogy később is folytatjuk a gyűjtés ezen formáját. Emellett pénzbeli donációt is várunk az AHA! alapítvány számlaszámára, valamint adománygyűjtő dobozok kihelyezését is tervezzük. Egy biztosan lesz a 4MOM-ban, de várjuk azon támogatók jelentkezését is, akik vállalnák adománygyűjtő dobozok kihelyezését az Alapítvány számára!

(A DSTV, a Dunaújváros közéleti hetilap, a DO és a Castellum.do a közösségi kezdeményezés és a bázis médiatámogatójaként veszi ki részét a program népszerűsítéséből!)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.