A Debrecen örülhetett

spigott - 2020. július 31. 19:04

Az első félidő végét nagyon elrontotta, s végül kilencgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Debrecen elleni edzőmeccsen.

A nyári felkészülési időszak harmadik edzőmérkőzését játszotta pénteken délután öt órától Balatonbogláron a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Vágó Attila tanítványai az ellen a Debrecen ellen léptek pályára, mely a közelmúltban előbb a Fraditól szenvedett szoros vereséget, majd nem sokkal később a címvédő Győrtől már lényegesen nagyobb különbséggel, tizennyolc góllal kaptak ki. A mieink eddig két felkészülési találkozót játszottak, előbb az ifjúsági válogatottat verték meg 38-28-ra, majd az NB I/B-s Vasast 41-29-re, ám ezúttal lényegesen nehezebb feladat várt Szalai Babettékre a jó erőkből álló Loki ellen.

A mérkőzés első hat-hét percében felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám 4-4-es állás után sorozatban háromszor is betalált a Debrecen, mely a játékrész derekához érve 8-5-ös előnynek örülhetett. Egészen a félidő hajrájáig úgy tűnt, hogy ez a két-három gól különbség állandósul a felek között, ám az utolsó hét percben egy 5-0-s rohammal szakította le együttesünket Köstner Vilmos gárdája, mely a szünetre már 16-9-es vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: DKKA

A fordulást követően is jobban kezdett a Loki, mely 24-12-re meglépett a Kohásztól sőt, a játékrész derekánál már 29-15-re vezetett. A találkozó utolsó negyed órájára összekapta magát Vágó Attila csapata, ám hiába dolgozott le öt találatot is jelentős hátrányából, a meccset végül simán, 33-24-re a Debrecen nyerte.

Vágó Attila: - Jól mentünk bele a mérkőzésbe. Jól kezdtünk, magas hőfokon dolgoztunk. Talán egy kicsit túl is pörögtünk, elvitt a hév, a lendület. A védekezés teljesen rendben volt, a támadás kicsit kapkodó! Számomra érthetetlen módon azután az első félidő közepén következett egy 10 perces rövidzárlat, ami alatt sok labdát adtunk el, ebből sok könnyű gólt tudott lőni az ellenfél, direkt indításokból. Ekkor olyan különbség lett, amit a végéig nem tudtunk leküzdeni. Összességében azonban nagyon hasznos volt ez a mérkőzés, kijöttek azok a hibák, amelyeknek ilyenkor ki kell jönniük. Még van időnk ezeken javítani, dolgozni. Mindenképpen dicséret illeti a lányokat, mert az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek!

DVSC – DKKA 33-24 (16-9)

A DKKA gólszerzői: Bulath 7, Klivinyi 6, Horváth 3, Szalai 2, Barján 2, Román D. 2, Kazai 1, Nick 1.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.