A főpróba nem sikerült

spigott - 2020. július 25. 12:46

Korán vezetést szerzett, mégis vereséget szenvedett a bajnoki rajt előtti utolsó edzőmérkőzésén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A megyei első osztályú Harta vendégeként fejezte be edzőmérkőzései sorozatát szombaton délelőtt a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Lőrincz Emil vezetőedző ezúttal a Pokorni - Barta, Markovics, Hompót, Baló - Barna, Dorogi, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Áman összetételű kezdőcsapatot küldte pályára, s ahogy azt reméltük is, még az első felvonásban megszerezte a vezetést a DPASE, miután Báló remek átadását Szepessy váltotta gólra a 26. percben. A folytatás már nem alakult ennyire jól, mert a vendéglátók a 34. percben egalizáltak, s bár volt lehetőség az előny visszaszerzésére, a szünethez érve 1-1-es állást mutatott az eredményjelző.

Archív felvétel (forrás. Utánpótlás Sportfotó)

A szünetben hármas cserét hajtott végre a dunaújvárosi szakvezetés, ám a 48. percben mégis a hazaiak értek el újabb találatot, így innentől a mieinknek kellett futnia az eredmény után. A Lőrincz-csapat ment is előre becsülettel, s erőfeszítéseit a 77. percben siker is koronázta, mert a csereként beállt Al-Sheraji lekészítése után lőtt védhetetlenül a kapu bal oldalába (2-2). Nem sokáig örülhettünk azonban az egálnak, mert a 82. percben újra előnybe került a házigazda, mely sovány vezetését a mérkőzés végéig megőrizte, így 3-2-es sikert aratott. A DPASE gárdája legközelebb már az NB III-as bajnokságban lép pályára: labdarúgóink augusztus 2-án a Szekszárd otthonában kezdik meg a harmadosztály 2020/2021-es szezonjának küzdelmeit.

Harta – DPASE 3-2 (1-1)

Gólszerzőink: Szepessy a 26., Al-Sheraji 78. percben.

DPASE: Pokorni - Barta, Markovics, Hompót, Baló - Barna, Dorogi, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Áman. Cserék: Orczy, Novák L., Héjjas, Al-Sheraji, Halász, Tóth. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.