Dunaújváros Hetilap

A kalandpark, a klímastratégia és a köztemető is a képviselők előtt

doszerk - 2020. július 15. 15:08

Összesen negyvenkilenc tervezett napirendi pontot tárgyal Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése július 16-án, csütörtökön a Városháza "C" szárnyában. A grémium egyebek mellett döntést hoz majd a helyi klímastratégiáról, a kalandpark, valamint a köztemető szolgáltatásainak ellátásáról is dönt majd a város honlapján közzétett információk alapján. Tételes lista itt!

Maratoni ülésre számíthatnak a képviselők az önkormányzati testület következő közgyűlésén, amelyen mintegy 49 napirendi pont szerepel a programban csütörtökön 9 órától a közgyűlési teremben. 

Visszatekintés, beszámolók

Az ülés elején egy összegzés történik majd a két közgyűlés között eltelt idő munkálatairól, az elvégzett feladatokról. Ezt követően kerül majd sor a tárgyalásra váró napirendi pontok megvitatására és a szavazásra. Egyebek mellett a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség beszámolója szerepel a programpontok között.

Együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel

A Pécsi Tudományegyetemmel köthet együttműködési szerződést az önkormányzat, amely során a pedagógusok a dunaújvárosi bölcsődékben teljesíthetnek gyakorlatot. Ahogyan a dunaujvaros.hu- n olvasható leírásban olvasható: "A Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar partnerintézményi pályázatát megnyerve a PTE partnerintézménye lett. A BID partnerintézményként fogadhatja az egyetem hallgatóit szakmai gyakorlatra."

Környezetvédelmi projekt

A napirendek között szerepel még egy, a környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezés is: az "Élhető éghajlatért" névre keresztelt projekt célja a helyi klímastratégia és szemléletformálás. Erre a célra külön összeget különítene el az önkormányzat. 

Kalandorok kerestetnek

Szintén a holnapi közgyűlés tárgya a kalandpark üzemeltetésének kérdése. A tervezet szerint öt évre adja bérbe az önkormányzat a korábbi vidámpark területén kialakított létesítményt. A pályázat beadási határideje augusztus 17.

Két pályázó a temetőre

A megadott határidő lejártáig két pályázat érkezett a dunaújvárosi köztemető üzemeltetésére. Az ajánlatok érdekessége, hogy míg az egyik pályázó által beadott tanulmányban 3.225 000 forintos összeg, addig a másik benyújtott pályázatban ugyanarra az időszakra vonatkozóan 6.300 000 forintos ajánlat szerepel.

Cs. L.
(Fotó: DO-archív - Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.