A Szombathely nagy falat volt

doszerk - 2020. július 26. 13:41

Csak egy árnyalatnyival több bátorságot hiányolt Illés Márton vezetőedző az első idei felkészülési mérkőzésen a DKKA ifi csapatának játékából. A felnőtt másodosztályban induló gárda itthon fogadta pénteken a Szombathelyi KKA NBI/B-s csapatát, két mérkőzésen.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

A közös bennünk, hogy mivel mindkét egyesületnek van NB I-es csapata, így a B-osztályban induló együttesek tagjai - a szabályok szerint - nem lehetnek idősebbek 19 évesnél. Mindez azt jelenti, hogy a bajnokságban a rendkívül fiatal összetételű Dunaújvárosnak rutinos felnőtt játékosok ellen kell helytállnia. A Szombathely azzal az előnnyel lépett pályára pénteken, hogy náluk összeszokottabb a társaság, míg a DKKA összeállítása erre a szezonra igencsak megfiatalodott. Hét játékos távozott a tavalyi keretből (hárman a felnőtt csapatba kaptak meghívót), helyükre 16-17 évesek érkeztek. 18 éves is alig van köztük. - Nagyon jó meccsek voltak! Láttuk, hogy hol tartunk, és pontosan ezt vártam 3 hét edzés után. Vannak pontatlanságok, hibák, de alapvetően ott vagyunk, ahol terveztük - értékelt Illés Márton, aki azt is elárulta, a bátorságot hiányolta csupán a lányokból. - Nagyon kemény szezon vár ránk. Nekünk most a bentmaradásért kell megküzdenünk és ezt csak nagyon-nagyon bátran fogjuk tudni elérni - tette hozzá a vezetőedző, aki annak ellenére elégedett a lányok teljesítményével, hogy az ellenfelet egyik mérkőzésen sem sikerült legyőzni.

Eredmények:

DKKA-Szombathely 28-33 (12-14)
DKKA-Szombathely 30-44 (14-21)

Az akadémisták jövő hét pénteken a Ferencváros másodosztályú csapata ellen játszanak itthon. A Fradi a legutóbbi lezárt bajnokságot megnyerte, kemény mérkőzés lesz, de sokat lehet majd tanulni belőle, derült ki a DKKA közleményéből.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.