Dunaújváros Hetilap

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. július 14. 17:28

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Újra nyit az élményfürdő; a rekreációs bázis a hosszú pauza után először július 15-én, szerdán fogadja a vendégeket, erről tartott ma sajtótájékoztatót Mezei Zsolt alpolgármesterrel Pintér Tamás, aki az örömhírt egy felhívás kíséretében osztotta meg külön posztban a facebook felületén. Íme:
"Az élményfürdőt ezentúl a DVG Zrt. üzemelteti majd, vagyis ismét Dunaújvárosban döntünk a sorsunkról. A vírushelyzet miatt egyelőre a külső medencék vannak nyitva, ezeket a Fabó Éva sportuszoda felől lehet megközelíteni, a két intézmény együtt használható majd. Az elmúlt hetekben a DVG munkatársai az udvaron több tucat köbméter szemetet szedtek össze, a medencékben kijavították a hibás burkolatot, visszahelyezték a csúszdák hiányzó elemeit, megnyitottak egy eddig sosem használt vizesblokkot, feltöltötték a medencéket, és persze ami nagyon fontos: megszerezték az ehhez szükséges engedélyeket. Köszönöm a munkájukat, a dunaújvárosiakat pedig arra kérem: vigyázzunk a fürdőre, mert most már igazán a miénk!"

A sajtótájékoztatón szó esett a centrum nyitvatartási rendjéről, illetve a fürdő használatával kapcsolatos tudnivalókról is – csapataink harcban, amint befut az idevágó összegzés, frissítjük az állományt; addig itt az alaphír, örüljünk együtt!

UPDATE 18.04 – itt a tájékoztató teljes anyaga!

Miután a DVG. Zrt. átvette a korábbi üzemeltetőtől, elvégezte a megfelelő karbantartási munkálatokat, illetve beszerezte a szükséges engedélyeket, így július 15-én, szerdán reggel fél hattól ismét megnyílik az Élményfürdő Dunaújvárosban. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Élmény, fürdő

Mint a tájékoztatón megtudtuk, több fontos változás is érinti az úszni, felfrissülni vágyó lakosságot: a legfontosabb, hogy az uszodában válthatják meg belépőiket a látogatók, és innen közelíthetik meg majd a medencéket. Ezen kívül csupán a külső medencék használatára van lehetőség, ahol a reggeli órákban (a nyitástól délelőtt kilencig) úszó sávokat jelölnek ki a sportolni vágyó vendégek számára. Emellett egyszerre ötszáz ember tartózkodhat az Élményfürdőben: a létszámot folyamatosan ellenőrizni fogják a dolgozók.

Versenyképes áron

A jegyárak meglehetősen barátian alakulnak: a két órás úszójegy továbbra is elérhető, 580 forintos áron. Szintén újdonság, hogy az uszoda vendégei is tetszés szerint használhatják majd az Élményfürdőt. Reggel kilenc órától a csúszdák használatára is lehetőség van, ezek használata augusztus elsejéig az árban foglalt, illetve a napozóágyak is bérmentesen (kaució ellenében) vehetőek igénybe. A kétórás, uszodában váltott bérletek az Élményfürdőben is érvényesek.

"Jöttömre a büfé felől számítsatok…"

Arról is szó esett az eseményen, hogy öltözési, zuhanyzási lehetőségek a Fabó Éva Sportuszodában állnak rendelkezésre. A strand reggel fél hat és este nyolc óra között tart nyitva, és büfé is várja az éhes- szomjas vendégeket – számolt be minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester.

Cs. L.
(Fotó: Pintér Tamás facebook)

A rovat további hírei: Közélet

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!