Egyszerű és biztonságos olimpiát kell rendezni

doszerk - 2020. július 24. 15:17

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs testületének ausztrál elnöke megismételte, hogy a jövő évre halasztott tokiói játékokat egyszerűsített formában kell megrendezni, elsődleges szempontnak pedig a versenyzők egészségét és biztonságát kell tekinteni.

"A jó hír az, hogy mind a 42 helyszín továbbra is rendelkezésre áll, és a versenyprogram is változatlan" - írta a sydneyi Daily Telegraph-ban pénteken John Coates, aki ugyanakkor hangsúlyozta, a halasztásból eredő költségnövekedést a lehetőségekhez mérten csökkentik, és fontos az egyszerűsítés is, hogy a lebonyolítás hatékony és biztonságos legyen, s a fenntarthatóságot szem előtt tartva valósuljon meg. "Egy évvel a rajt előtt nincs világos kép arról, hogyan is fog kinézni az olimpia. A koronavírus-helyzet folyamatosan változik ott helyben és világszerte egyaránt" - folytatta. Coates szerint nem egyszerű megfelelő intézkedéseket hozni a járvány lassítására-visszaszorítására, ugyanakkor üdvözölte a japán kormány, a tokiói kormányzóság és a szervezőbizottság ez irányú elkötelezettségét.

"A NOB és a japán partnerei minden rendelkezésükre álló eszközzel azon lesznek, hogy ne csupán megrendezzék jövőre az olimpiát, hanem a sportolók érdekeit minden tervezésnél előre vegyék" - mondta. Coates kiemelte, az a cél, hogy a versenyzők olyannak éljék meg olimpiai pillanataikat, amilyennek megálmodták, ehhez viszont biztonságos környezetet kell kialakítani. A NOB-alelnökként és az ausztrál ötkarikás testület vezetőjeként is tevékenykedő sportvezető inspirálónak nevezte azt, ahogyan hazája sportolói viszonyultak a játékok halasztásához. "Az összes versenyzőnek, aki szívében tokiói álmot dédelgetett, át kellett alakítani a játékokra vonatkozó tervét, ... figyelemre méltó rugalmasságról tettek tanúbizonyságot a kiigazítás tekintetében" - írta. A márciusban elhalasztott olimpia hivatalos megnyitója pénteken (ma) lett volna. Jövőre egy nappal korábban, július 23-án kerül sor a ceremóniára.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.