Dunaújváros Hetilap

Felszabadító műveletek

doszerk - 2020. július 7. 15:52

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Folyamatosan szállítják el az elhagyott, lejárt műszaki engedéllyel, vagy hatósági jelzéssel nem rendelkező autókat az önkormányzat megbízásából a közterület-felügyelet és az ezzel foglalkozó alvállalkozó munkatársai. Legutóbb a Köztársaság és a Martinovics utca egy-egy parkolóhelye "szabadult fel" a kezdeményezésnek köszönhetően.

A Köztársaság és a Martinovics utcában folytatódott az elszállítás

Korábban a város több pontjáról is elszállítottak üzemképtelen, a forgalomból kivont, hatósági engedéllyel nem rendelkező gépjárműveket a közterületekről. Ezeket a lépéseket természetesen megfelelő intézkedések előzték meg- árulta el Barta Endre, a 4. számú körzet önkormányzati képviselője, aki elmondta: figyelmeztető cédulákat helyeztek el az autók szélvédőjén, amely a tulajdonosokat arra szólítja fel, hogy amennyiben a megadott határidőn belül nem gondoskodik az autó elszállításáról, úgy az illetékes hatóság fogja eltávolítani a gépjárművet a közterületről.

Végh Zoltán felvételei

Igazodtak az igényekhez

Barta Endre hangsúlyozta: a jelzések alapján meghosszabbították ezt a türelmi időt, mivel több autó tulajdonos jelezte, hogy meg tudja oldani a jármű elszállítását, azonban ehhez hosszabb időtartamra van szüksége. Ez a „várakozási” időszak azonban a közelmúltban véget ért, így az illetékes hatóságok az önkormányzat megbízásából megkezdték a „gazdátlanul” álló személygépkocsik elszállítását, amely által égető fontosságú parkolóhelyek szabadulnak fel: legutóbb a Köztársaság utcában, a biztosító társaság épülete előtt álló parkolóból, illetve a Martinovics utca 3. számú ház mögötti területről, a Petőfi iskola hátsó udvara melletti várakozó helyekről szállítottak el egy- egy roncsot.

Felkészül a Béke városrész és a Belváros

Barta Endre elmondta: természetesen a munkálatok a jövőben is folytatódnak, egyetlen városrész sem fog kimaradni a „felszabadító hadműveletek” alól, így egyebek mellett a Belvárosból, az Apáczai Csere János úti nagy parkolóból, illetve a Béke városrész egyes részeiről is el fognak tüntetni néhány járművet, amelyek amellett, hogy a parkolóhelyek számát csökkentik, az esztétikai szempontoknak sem felelnek meg.

Cs. L.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.