Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Gyermekkönyvtár: teljes üzemmód augusztusban is!

Öcaline - 2020. július 29. 18:08

Gazdag kínálattal várja a legfiatalabb olvasókat a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára – az intézmény augusztusban is teljes nyitvatartással és szórakoztató nyári programokkal csalogatja a gyerekeket. 

Folytatódnak a népszerű sorozatok a gyermekkönyvtárban augusztusban is, tudatta honlapunkkal Tóth Éva intézményvezető. Töretlen népszerűségnek örvend a Mesekedd – keddenként, vagyis augusztus 4-én, 11-én és 18-án 15 órától 18 óráig kerül sor a vetítésekre.  A mesevideókat Orsi és Marcsi néni olvasta fel a karantén idején. A mesékhez feladatok tartoznak, a feladatlapok helyes kitöltéséért könyvjutalom jár!
Szintén nagyon népszerű programelem a könyvtári kínálatban szerdánként (augusztus 5., 12. 19., 26.) a Mesés tárlatvezetés című program –  10 órától a legkisebbeknek a Bogyó és Babóca bábkiállítást mutatják be, természetesen ezúttal is meseolvasással.
Mindezek mellett két csütörtökön – augusztus 6. 13. – még egy mesedélután is kényezteti a betűk fiatal barátait: 16 órától 6-án Marcsi néni mesél, 13-án papírszínházi bemutató lesz, valamint mind a két alkalommal 13-tól 17 óráig kreatív foglalkozásra is várják a kicsiket.
A rendszeres programelemek mellett egy különleges attrakcióval is készül a gyermekkönyvtár – a Robotika a könyvtárban című bemutatóra augusztus 14-én pénteken 13-tól 17 óráig várják a vendégeket. A kínálatról még jövünk a részletekkel, egyelőre legyen elég annyi, hogy a József Attila Könyvtár és a Merlin Ház együttműködésével megvalósuló délutánra a robotika, a programozás, a játékfejlesztés és a 3D-s nyomtatás iránt érdeklődő gyerekeket/fiatalokat várnak!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!