Győzelem a Vasas ellen

spigott - 2020. július 24. 18:14

Az első felvonás visszafogott játéka ellenére is sima, tizenkét gólos győzelmet aratott a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A nyári felkészülés második edzőmérkőzését játszotta ma délután négy órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, mely ezúttal a Vasas elleni rácalmási találkozón lépett pályára. A háromszor huszonöt perces játékrészekből álló összecsapás első harmadában sokáig jól tartotta magát a fővárosi alakulat, ám a szünethez érve így is 13-10-re vezetett a Kohász. A második felvonásban egyre inkább kinyílt az olló a csapatok között, főleg támadásban javultak fel a mieink, akik a záró etap előtt már 28-21-es vezetésnek örülhettek. A harmadik harmadban még tovább nőtt a különbség, mert a mieink tizenhárom találatára csak nyolccal tudott válaszolni az ellenfél, így együttesünk végül sima, 41-29-es győzelemmel zárta a találkozót.

Képek forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

"Tizenkét góllal nyertünk, mégis kicsit hiányérzetem van - mondta Vágó Attila vezetőedző. "Főleg az első huszonöt perc miatt, ami kicsit fásult, tompa volt. Nem voltunk elég határozottak védekezésben, kevés faulttal játszottunk, lerohanásban kapkodtunk, sok volt a labdaeladás. Összességében az harmad nem olyan volt, amilyennek vártam, de a második 25 percben kimagasló kapusteljesítménnyel (Wéninger Alexa), összeszedettebb játékkal nyolc-tízgólos előnyre tettünk szert, könnyebben lehetett kézilabdázni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez" – értékelt a mérkőzés után a DKKA szakvezetője.

Kézilabdázóink legközelebb egy hét múlva lépnek pályára a Debrecen elleni balatonboglári összecsapáson.

DKKA – Vasas SC 41-29 (13-10, 28-21)

A DKKA gólszerzői: Schatzl 6, Barján 4, Horváth 4, Molnár 4, Szalai 3, Kazai 3, Mihály 3, Sziráki 3, Ferenczy 2, Klivinyi 2, Bulath 2, Román 2, Nick 2, Moutsogianni 1.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.