Időjárás: beüt a hőség, küszöbön a kánikula

Öcaline - 2020. július 27. 9:11

Az elmúlt napok mozgalmas, csapadékos időjárása után újabb kihívások várnak ránk – komoly kánikulával számolhatunk egészen csütörtökig a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Utána lesz egy kis felfrissülés, de a hét végére visszaköszön a meleg idő.

"Országos hőség közeleg" – kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. Amint az ablakon kipillantva tapasztalhatjuk is, napos, gomolyfelhős idő van – és ma egész nap hasonlóra számíthatunk. Már a keleti országrészben is kicsi az esély záporra, vagy zivatarra, bár az északnyugati szél gyakran megélénkül. Gyorsan emelkedik viszont a hőmérséklet, térségünkben nap délután 30-32 fok közötti meleg nyári idővel számolhatunk.
A folytatási is hasonlónak ígérkezik, a friss modellfuttatások szerint kedden csak kevés felhő zavarja a július végi perzselő napsütést. Csapadék nem alakul ki, azonban kiváló strandidő várható – 29-34 fokos kánikulával. A déli szél mérsékelt marad. Szinte pepitában ugyanilyen időnk lesz szerdán – egészen estig marad a napos, nagyon meleg nyaralóidő, aztán északnyugat felől megérkeznek a záporok, zivatarok. Nap közben 30-35 fok közötti országos hőség ígérkezik; estig élénk lehet a déli, délkeleti légmozgás, estétől aztán az északnyugati szél erősödik meg. 
Némi változás várható a hét közepén, csütörtökön egy gyenge hidegfront okoz hajnalban elszórt csapadékot, de napközben már sok napsütés valószínű a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Az északnyugati szél élénk marad, és várhatóan kissé felfrissül a levegő – délután "csak" 28-29 körüli értékekkel számolhatunk.
Az átmeneti felfrissülés még pénteken is érezteti hatását, de mind ekkor, mind a hét végén sok napsütésre, kellemes nyári időre van kilátás – pénteken még 25-27, a hét végén 30-32 fok közötti maximumokkal. Csapadékra kicsi az esély.

Igazi nyári időnk lesz – használja ki mindenki, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Marton Ágota képe)

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!