Időjárás: mérsékelten meleg, kellemes nyár

Öcaline - 2020. július 13. 11:09

Sok napsütés a hét elején, aztán egy kis csapadékzóna frissítésnek, de a vége megint szép – kellemes napot ígér a DO időjárási szakértője. Kánikulával nem számolhatunk, de vihar se fenyeget; szép nyári napok a hajtás után.
 

"Mérsékelten meleg napok!" – a tikkasztó hőség után még olvasni is öröm volt a nyitómondatot Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztőjének hétindító előrejelzéséből. Lássuk a részleteket!
Amint azt tapasztalhatjuk is, sok napsütés néha egy-két gomolyfelhő jellemzi a délelőtti időjárást térségünkben – nap közben egészen pici esély lesz egy-egy frissítő záporra. Gyenge marad a változó irányú szél, a reggeli 9-15 fokos süllyedés után is mérsékelten meleg lesz; 22-25 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek: a friss modellek szerint kedden és szerdán is folytatódik a napos, gomolyfelhős, száraz időjárás. Nem lesz csapadék, de hűvös reggelekre számíthatunk:  hajnalban 6-15, délutánonként 22-29 fok valószínű. Emellett kedden az északkeleti, szerdán a délnyugati szél élénkül meg.
Ez utóbbi révén egy mediterrán ciklon érheti el térségünket a hét közepén: csütörtökön (aztán pénteken is!) gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Mindkét nap szórványosan lehetnek záporok, egy-egy futó zivatar sem kizárt. A csapadékzóna térségében megerősödhet az északnyugati szél – és mindkét napon 21 és 27 fok közötti maximumok várhatók.
Mindezek után valódi strandidőt ígér a hétvége a középtávú előrejelzések specialistája szerint– erősödő nappali felmelegedéssel. Sok napsütésre van kilátás, és bár a reggelek még mindig viszonylag hűvösebbek lehetnek, szombaton 24-28, míg vasárnap már 25-31 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Szép nyári napok – irány a vízpart mindenkinek, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!