Javuló forma, javuló eredmények

spigott - 2020. július 1. 8:24

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is Szolnokon rendezte meg a honi szövetség a legjobb magyar kajak-kenusok edzésversenyét, melyen ezúttal egyéniben mérték össze egymással erejüket a résztvevők. A megméretésen ezúttal is több dunaújvárosi kenus is rajthoz állt, s mint azt Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenusainak vezetőedzője elárulta, ezúttal elégedett lehetett az egyesület versenyzőinek teljesítményével.

"Jól alakult a keddi edzésverseny, mely legjobban Kiss Balázsnak sikerült, ő az első ezer méteren a második helyen végzett Bodonyi András mögött úgy, hogy a táv nagyobbik részében együtt mentek, csak a végén volt frissebb ellenfele, így végül másfél hajó különbséggel a DVTK kenusa nyert. Balázs a második futamban már nem indult, mert egy kicsit meghúzta a vállát, nem komoly a sérülés, de pihentettük, nem akartunk kockáztatni. Hajdu Jonatán számára a második futam alakult jobban, ott hatodik lett az erős mezőnyben, míg az U23-asok két futamában Bucsi Bence, Kovács Máté és Slihoczki Ádám vett részt tőlünk. Slihoczki Ádám az erősebb futamában hatodik lett, míg Bence és Máté ugyanabban a mezőnyben lapátoltak, s az egyik futamban Bence, míg a másikban Máté volt a jobb. Kulcsár Dorina C1 200 méteren térdelt hajóba, s az első ilyen versenye volt, mert eddig hosszabb távokon készültünk, hogy az alapozása jó legyen, de távolságra nem volt messze a mezőnytől, így vele is elégedett lehetek. Látszik most már az, hogy jövünk ki az alapozó munkából, van, aki hozta, amit kellett, s bár volt olyan is, aki itthon még mindig jobbat ment, mint Szolnokon, alapvetően elégedett lehetek a versenyzőkkel." – árulta el Molnár Gergely.

Kiss Balázs a második helyen végzett C1 1000 méteren! (Képek: DO-archív)

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a nemzetközi szövetség nem világbajnokság, hanem világkupa megrendezésére kérte fel a magyar szövetséget, s ez valamelyest befolyásolja a mieink programját is. Ezt erősítette meg kajak-kenusaink edzője is, aki örül a változásoknak.

"Ez számunkra jól jött, mert a világbajnokságon nem rendeztek volna olimpiai számokat, míg a világkupán olimpiai számokat is rendeznek, így tovább készülhetünk az ezer méteres számokra. A következő célunk azonban még nem ez, hanem a kenu kettesek három hét múlva kezdődő edzésversenye lesz, melyen Slihoczki Ádám újra Kocsis Ádámmal indul, míg Kiss Balázs a szegedi Zombori Dominikkal együtt vág neki a megméretésnek.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.