Javuló forma, javuló eredmények

spigott - 2020. július 1. 8:24

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is Szolnokon rendezte meg a honi szövetség a legjobb magyar kajak-kenusok edzésversenyét, melyen ezúttal egyéniben mérték össze egymással erejüket a résztvevők. A megméretésen ezúttal is több dunaújvárosi kenus is rajthoz állt, s mint azt Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenusainak vezetőedzője elárulta, ezúttal elégedett lehetett az egyesület versenyzőinek teljesítményével.

"Jól alakult a keddi edzésverseny, mely legjobban Kiss Balázsnak sikerült, ő az első ezer méteren a második helyen végzett Bodonyi András mögött úgy, hogy a táv nagyobbik részében együtt mentek, csak a végén volt frissebb ellenfele, így végül másfél hajó különbséggel a DVTK kenusa nyert. Balázs a második futamban már nem indult, mert egy kicsit meghúzta a vállát, nem komoly a sérülés, de pihentettük, nem akartunk kockáztatni. Hajdu Jonatán számára a második futam alakult jobban, ott hatodik lett az erős mezőnyben, míg az U23-asok két futamában Bucsi Bence, Kovács Máté és Slihoczki Ádám vett részt tőlünk. Slihoczki Ádám az erősebb futamában hatodik lett, míg Bence és Máté ugyanabban a mezőnyben lapátoltak, s az egyik futamban Bence, míg a másikban Máté volt a jobb. Kulcsár Dorina C1 200 méteren térdelt hajóba, s az első ilyen versenye volt, mert eddig hosszabb távokon készültünk, hogy az alapozása jó legyen, de távolságra nem volt messze a mezőnytől, így vele is elégedett lehetek. Látszik most már az, hogy jövünk ki az alapozó munkából, van, aki hozta, amit kellett, s bár volt olyan is, aki itthon még mindig jobbat ment, mint Szolnokon, alapvetően elégedett lehetek a versenyzőkkel." – árulta el Molnár Gergely.

Kiss Balázs a második helyen végzett C1 1000 méteren! (Képek: DO-archív)

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a nemzetközi szövetség nem világbajnokság, hanem világkupa megrendezésére kérte fel a magyar szövetséget, s ez valamelyest befolyásolja a mieink programját is. Ezt erősítette meg kajak-kenusaink edzője is, aki örül a változásoknak.

"Ez számunkra jól jött, mert a világbajnokságon nem rendeztek volna olimpiai számokat, míg a világkupán olimpiai számokat is rendeznek, így tovább készülhetünk az ezer méteres számokra. A következő célunk azonban még nem ez, hanem a kenu kettesek három hét múlva kezdődő edzésversenye lesz, melyen Slihoczki Ádám újra Kocsis Ádámmal indul, míg Kiss Balázs a szegedi Zombori Dominikkal együtt vág neki a megméretésnek.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.