Kezdődik az új szezon!

spigott - 2020. július 31. 7:30

Címvédőként ugrik medencébe a Magyar Kupa ma kezdődő csoportkörében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Ma hivatalosan is véget ér a koronavírus-járvány miatti hosszú szünet a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata számára, ugyanis Mihók Attila gárdája a BHSE otthonában kezdi meg a Magyar Kupa új kiírásának küzdelmeit. A sorozatban címvédő dunaújvárosiak egyértelmű esélyesként várják az este fél nyolckor kezdődő fővárosi összecsapást, melyen már az is óriási meglepetést jelentene, ha a Honvéd meg tudná szorítani vízilabdázóinkat. A két gárda az előző szezon elején, 2019 októberében találkozott legutóbb egymással, s akkor előbb a bajnokságban aratott 22-6-os győzelmet együttesünk a budapestiek ellen, majd a Magyar Kupa csoportkörében is kiütéses, 28-6-os sikernek örülhettek Garda Krisztináék.

A cél ma sem lehet más, mint a győzelem magabiztos megszerzése, mert mint azt Mihók Attila vezetőedző elárulta, a remélt címvédéshez minden vetélytársukat le kell győzniük.

Képek: DO-archív

"Nagyon hosszú volt a szünet az összes csapat számára, s az mindenképpen okozhat némi nehézséget, hogy hiába nem voltak meccsek, edzenie azért kellett a játékosoknak, így az ilyenkor szokásos nyári pihenője elmaradt a csapat tagjainak. A keretünkben voltak változások, több játékosunk is távozott (Vályi Vanda, Laura Aarts, Kiss Alexandra), ám úgy vélem, hogy sikerült megfelelően pótolni őket, s az elmúlt hetekben azon is dolgoztunk, hogy az újakat (Szilágyi Dorottya, Lekrinszki Gina, Magyari Alda, Mucsy Mandula) beépítsük az együttesbe. Ami a Magyar Kupát illeti, ahogy eddig, úgy ezúttal is végső győzelmet tűztük ki magunk elé, ám most először vágunk neki címvédőként a sorozatnak. Fel kell készülnünk arra is, hogy a vetélytársak már elsősorban minket akarnak legyőzni, az ellenünk aratott győzelem komoly sikert jelentene számukra, ám állunk a kihívás elé, mert meg szeretnénk védeni címünket a Magyar Kupában" – árulta el a DUE-Maarsk Graphics csapatának szakvezetője.

DUE-Maarsk Graphics csapatának kupamenetrendje

2020. 07. 31. 19:30 BHSE – DUE-Maarsk Graphics
2020. 08. 03. 17:00 DUE-Maarsk Graphics – SZNVE
2020. 08. 06. 17:00 DUE-Maarsk Graphics – III. ker. TVE
2020. 08. 10. BVSC - DUE-Maarsk Graphics

2020. 08. 17. 17:00 DUE-Maarsk Graphics – BHSE
2020. 08. 21. 18:30 SZNVE - DUE-Maarsk Graphics
2020. 08. 24. 18:30 III. ker. TVE - DUE-Maarsk Graphics
2020. 08. 27. 17:00 DUE-Maarsk Graphics - BVSC

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.