Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

Horváth-Nemes Orsolya - 2020. július 9. 14:00

A nyári meleg időben nagyon fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékmennyiség fogyasztásáról. Azonban ne felejtsünk el kedvenceinkről is gondoskodni egy-egy séta alkalmával, de akkor sem, ha csak otthon kell hagyjuk őket, amíg dolgozni megyünk. 

A kedvenceink - mint ahogy az emberek is - sokfélék: van közöttük, aki 20 fokban már szinte vacog és van, akiről szinte olvad le a bőr. Vigyázzunk hát rájuk, mikor melegben sétáltatjuk őket, mindig vigyünk magunkkal friss vizet nekik is. Ismerjük meg igényeiket, kísérletezzük ki, mikor szeretnek kint lenni, mi az a hőmérséklet, amikor még bírják a játékot.

Sokaknak a nyári melegek miatt korábbra kell időzíteni az ébredést, és a hajnali órákban kell megsétáltatni kedvenceiket, többen inkább később fekszenek le és este, mikor már lehűlt a levegő, akkor engedik hancúrozni a kutyákat és a macskákat. 

Természetesen az állatoknak az az ideális, ha minél többször és hosszabb időt lehetnek a szabadban, de ilyenkor legyünk nagyon körültekintők. A beton gyorsan felmelegszik, ami megégetheti a kedvencek talpát, igyekezzünk inkább árnyékos helyen és zöld övezetben sétáltatni az állatokat, hiszen Dunaújvárosban erre nagyon sok lehetőség van. Ha bevásárolni megyünk, inkább hagyjuk otthon őket, a sétát előtte vagy utána iktassuk be. Semmiképp se hagyjuk a bolt előtt, esetleg kikötve őket, sem a napon, sem az árnyékban.

Az autókban pedig az állatokat hagyni SZIGORÚAN TILOS! Amennyiben valaki mégis így tenne, a rendőrnek joga van betörni a szélvédőt, sőt, a biztosító sem fizeti a kárt! Ne feledjék, egy autóban, a zárt térben a 30 fokos kinti hőmérséklet közel duplájára emelkedhet!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk kedvenceinkre!

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!