Kiütéses sikerrel rajtoltak a vízilabdázók

spigott - 2020. július 31. 20:30

Nem okozott gondot a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata számára a győzelem megszerzése a Honvéd elleni kupameccsen.

A koronavírus-járvány alaposan felborította női vízilabdázóink menetrendjét, s ennek hozományaként idén a bajnoki szezon előtt rendezik meg a Magyar Kupa küzdelmeit. A DUE-Maarsk Graphics együttese címvédőként vágott neki a sorozatnak, s ugyan Mihók Attila csapata a B-csoport első fordulójában szabadnapos volt, a második fordulóban már medencébe ugorhatott, s idén március óta végre ismét tétmeccsen adott számot felkészültségéről. Mihók Attila gárdája a BHSE elleni fővárosi összecsapással kezdte meg a Magyar Kupa csoportkörének küzdelmeit, s a papírforma alapján nem okozhatott gondot Gurisatti Grétáék számára a győzelem megszerzése.

Mihók Attila tanítványain nem nagyon látszott meg a hosszú kihagyás, már első támadásuk végén gólnak örülhettek, majd a következő három percben újabb három találattal szomorították a házigazdákat, megadva ezzel a meccs alaphangját (0-4). A folytatásban mindkét oldalon több volt a pontatlanság, majd a negyed hajrájában szépített a Honvéd, ám az utolsó szó joga az egyetemistáké volt, akik Sajben góljával zárták le az első felvonást (1-5). A második nyolc percet a honvéd kezdte góllal, ám Gurisatti gyorsan duplázott, s közben Szellák is betalált, így a 12. percben már 8-2-re vezettek vízilabdázóink. A vendéglátók ennek ellenére sem adták fel, s a játékrészből hátralévő időben háromszor is bevették a DUE kapuját, ám közelebb így sem jutottak együttesünkhöz, mert a mieink újabb négy gólt szerezve növelték tovább előnyüket (5-12).

Gurisatti Gréta hét góllal vette ki részét a győzelemből! (Képek: DO-archív)

Ahogy várható volt, már a nagyszünetig eldőlt tehát a mérkőzés, ám ettől még nem dőlhettek hátra az egyetemisták, akik a folytatásban sem nagyon léptek le a gázpedálról. A harmadik negyed elején előbb a mieink, aztán a Honvéd talált be emberelőnyből, majd 6-13 után egy újabb 4-0-s rohammal növelte előnyét a Mihók-csapat (6-17). A negyedik felvonásban már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk, mely az utolsó negyedben hat gólt szerezve aratott végül nagyon sima, 23-8-as sikert.

BHSE – DUE-Maarsk Graphics 8-23 (1-5, 4-7, 1-5, 2-6)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 4, Gurisatti 7, Mahieu 1, Mucsy 1, Szellák 1, Huszti. Csere: Balog (kapus), Sajben 3, Horváth 1, Szabó 1, Garda 4, Ziegler, Brezovszki, Huszti V. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.