Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

2020. július 30. (csütörtök) 8:12 - Öcaline

A kormányzati tájékoztatási oldal először két hete közölt adatokat megyékre bontva az aktív esetekről és a koronavírusban elhunytakról, írja a 444. Fejér megyei mutatók itt!

Akkor és most is Budapesten, Zalában és Pest megyében regisztrálták a legtöbb esetet, de a friss adatsor szerint az első kettőben csökkent a számuk azóta, míg Pest megyében nőtt. Friss fejlemény, hogy míg két hete négy olyan megye volt, ahol egyetlen regisztrált betegről sem tudtak, azóta mindegyikben lett aktív eset – Tolnában és Baranyában 1-1, Somogyban 5, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6. A hivatalos adatok szerint most Békés az egyetlen koronamentes övezet.
Az elhunytak száma már közel két hete napja változatlan, eddig 596 olyan haláleset történt, ahol koronavírus-fertőzést is azonosítottak. Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett. 24 olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről. Az elhunytak 60 százaléka budapesti – 361 fő–, 40 százalékuk, 235 fő vidéki. 
Három olyan megye van, ahol nem történt haláleset: Békés, Hajdú-Bihar és Vas.
Fejér megyében a hivatalos adatsor szerint jelenleg 17 koronavírusos beteg van – ez országos viszonylatban alacsonynak mondható –, elgondolkodtató viszont, hogy a koronavírussal fertőzött elhunytak száma 43. Ezzel az adattal megyénk a főváros és Pest megye után a harmadik – és sovány vigasz, hogy Komárom-Esztergom megyében is éppen ugyanennyi a szám.

(444/DO – a kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Belföld

Ilyen is régen volt: nem változik az üzemanyag ára!

Ilyen is régen volt: nem változik az üzemanyag ára!

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csoda a kutakon!
 

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

2020. július 31. (péntek)

Végzetes cselekményig fajult két társaság vitája egy érdi benzinkútnál csütörtökön este. Egy 50 éves férfi meghalt, több sérült kórházi ápolásra szorult. Gyorshír.

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

2020. július 30. (csütörtök)

Folytatódik az elmúlt időszak trendje, ha leheletnyit is, de tovább csökken péntektől az üzemanyag ára: a benzin 2, a gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb literenként.

Átlagos lehet az idei zöldségtermés

Átlagos lehet az idei zöldségtermés

2020. július 29. (szerda)

Átlagos évre számít tavalyhoz hasonlóan az idén is a zöldségtermesztésben a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a jelenlegi körülményeket figyelembe véve, ugyanakkor a következő két-három hónap még jelentősen befolyásolhatja a mennyiségeket.

Csökkenhet egyes lakáshitelek a törlesztőrészlete

Csökkenhet egyes lakáshitelek a törlesztőrészlete

2020. július 29. (szerda)

A kisebb alapkamat miatt augusztustól akár 2-3 százalékkal kevesebb törlesztőrészletet kell fizetni a változó kamatozású lakáshitelek után, közölte a Bankmonitor az MTI-vel.

A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen

A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen

2020. július 27. (hétfő)

A közönség is szavazhat az idén rendhagyó módon a lakosságnak meghirdetett Virágos Magyarországért verseny közönségdíjas fotóira; a nevezés lezárult - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Nőtt a kereslet a megyei autópálya-matricák iránt

Nőtt a kereslet a megyei autópálya-matricák iránt

2020. július 26. (vasárnap)

A megyei autópálya-matricák iránt erősödő kereslet azt mutatja, hogy idén nyáron a lakosság a koronavírus-járvány első hullámának lecsengése után inkább a belföldi utazásokat, főként a balatoni nyaralást részesíti előnyben a külföldi kikapcsolódással szemben - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.