Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kulturális maratont rendez Óbuda augusztus 1-jén

doszerk - 2020. július 27. 10:08

Tárlatvezetések, épületséta és raktárlátogatás is várja az érdeklődőket augusztus 1-jén az Óbudai Kult. Éj elnevezésű kulturális maratonon.

A kora délutántól késő éjszakáig tartó programoknak az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Budapest Galéria, a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Mókus Bisztró/Kult/Kert, az Óbudai Múzeum, az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Fiókkönyvtára és a Vasarely Múzeum ad otthont.

Az Aquincumi Múzeumban többek között érmegyűjtő játék, íjászat és lándzsavetés, valamint romkerti vezetés, raktárlátogatás az ős- és népvándorláskori gyűjteményben, római halottidézés és fáklyás romkerti vezetés várja a látogatókat.

Az Óbudai Danubia Zenekar a Fő téren ad koncertet, a Kiscelliben egyebek mellett épületséta és kriptatúra, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban épülettörténeti séta és David Yengibarjan koncertje, a Mókusban padlizsánkrém-készítés és filmvetítés szórakoztatja a közönséget. A múzeumok tárlatvezetésekkel, a Godot Kortárs Művészeti Intézet Magyar Bori és Kardos Dániel koncertjével, a könyvtár közösségi meseolvasással és lampiongyújtással is készül az estre.

Forrás: mti.hu

Fotó: illusztráció, pixabay.com

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!