Dunaújváros Hetilap

Még várják a bejelentéseket

spigott - 2020. július 30. 15:53

Augusztus 5-éig jelezhetik az életmentő készülékkel rendelkező cégek, s különböző szervezetek, hogy fel szeretnének-e kerülni a városi defibrillátor térképre.

Mint arról beszámoltunk már, a közelmúltban úgy határozott a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, hogy frissítik a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A május 28-án megrendezett sajtótájékoztatón elhangzott, tizenhét helyen összesen huszonegy életmentő készüléket tudnak elhelyezni azon az információs térképen, melyet a Dózsa György úti posta előtt helyeznek majd el a kezdeményezés szervezői. Mint azt Petrás Gábor koordinátortól megtudtuk, a vizuális térkép acélszerkezete már elkészült, s ezt hamarosan el is helyezik a posta előtti területen.

Mivel így már a térkép elkészítése is véghajrájához érkezik, ezért arra kérik a különböző szervezeteket, cégeket, hogy aki esetleg rendelkezik még életmentő készülékkel, de nem szerepel a listán, az jelezze az akció szervezőinek, hogy felkerülhessen rá. A bejelentéseket augusztus 5-éig a dunaujvaros@voroskereszt.hu és dmjv.dlsz@gmail.com e-mail címen, illetve a +36-70-933-8511 és a +36-70-616-59-41 telefonszámon lehet megtenni. A jelzések nyomán természetesen kiegészítik az életmentő készülékek hivatalos listáját, s a megújuló térkép megtalálható lesz Dunaújváros hivatalos weboldalának főoldalán (dunaujvaros.hu) és a város több forgalmasabb pontján is.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.