Dunaújváros Hetilap

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Öcaline - 2020. július 6. 18:33

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

A 6-os számú választókerület önkormányzati képviselője erről szóló sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról is beszélt, hogy örül, hogy a veszélyhelyzet okozta karantén időszak után a Bartók Színház művészei élettel töltik meg ezt a teret, a ki látogatók pedig igényes környezetben fogyaszthatják a kultúrát. Dunaújvárosban is minden zenei rendezvény elmarad ugyanis a pandémiás korlátozások miatt idén nyáron – ezek nem kímélték a Petőfi Művészeti Liget tervezett programját sem. Viszont a Bartók Kamaraszínház dolgozói kültéri színházi előadásokra várják a nézőket Bartók Liget néven, emelte ki Szabó Zsolt:
– Szívügyem  a 6-os számú választókerület képviselete. A DVG munkatársai több százezer forintból megújították a padokat, amelyre külön büszke vagyok, hiszen nemcsak az a fontos, hogy Dunaújváros egy olyan hely legyen, ahol az emberek lakhatnak, hanem az a célunk, hogy Dunaújváros mindenkinek az otthona lehessen. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, rengeteg apró dologba kezdtünk, amelyek nem biztos, hogy egyesével látványosak , de mégis biztosítják azt, hogy az itt élők számára komfortosabb legyen a mindennapi élet. De nem csak arra van szükség, hogy komfortosan éljünk, hanem arra is, hogy szórakozhassunk, hogy Dunaújvárost megtöltsük élettel, és ennek kiemelt állomása a Petőfi Művészeti Liget, amelynek külön örülök, hogy ez most a koronavírus helyzet után színházi előadásokkal kibővülve be tud indulni.
A képviselő szerint a Bartók Liget eseményein túl is kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak megújult padok, hiszen sok baráti beszélgetés helyszíne a tér:
– Itt szeretnék arra kérni mindenkit, hogy figyeljenek a padok állapotára, figyeljenek arra, hogy szemétmentes, kulturált környezetet hagyjanak maguk mögött, ami méltó a felújított, rendezett ligethez.
A sajtótájékoztatón a képviselő kitért arra is, hogy bár nehéz a helyzet, de a 6-os számú választókerületben több fontosabb beruházás is zajlik. Emellett pedig sok olyan feladatot tudnak elvégezni a lakók bejelentéseit figyelembe véve, amely nem is pénz, hanem akarat és odafigyelés függvénye:
– Rengeteg olyan dolog készült el amely apróságnak tűnik: utcanév táblák rendezése, megsüllyedt burkolatok kijavítása, padok elszállítása vagy épp kihelyezése, fák metszése, balesetveszélyes helyzetek megszüntetése. Ezek olyan dolgok, amelyeket a mindennapokban az emberek joggal kérnek számon. Ezzel egyidejűleg a körzetfejlesztési tervemet is elkészítjük a kollégákkal. Ennek a tervnek kapcsán már több bejárást tartottunk az érintett lakókkal a körzetemben, és elkezdődtek olyan munkák, amelyek hosszú távon szabhatják át a körzet mindennapjait. Ilyen például, hogy parkolók létesítését kezdtük el tervezni, hiszen a parkolás az egyik legfontosabb probléma.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.