Munkában a Dunaferr futsalosai

spigott - 2020. július 24. 8:30

Sok feladat vár még a 2020/2021-es szezon augusztus végi rajtjáig a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatára.

Ahogy szinte minden csapatsportágban úgy a futsalosoknál is újraindult az élet, s ugyan a 2019/2020-as bajnokság végeredmény hirdetése nélkül fejeződött be, a 20/21-es szezonnak a jelenlegi állás szerint nekivághatnak a különböző bajnokságok résztvevői. A Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata is megkezdte felkészülését az új szezon küzdelmeire, s bár az első pár nap még az ismerkedésé volt, a héten már igen komoly edzéseket tartott tanítványainak Frank Tamás vezetőedző, aki amellett, hogy beszámolt a felkészülés eddigi történéseiről, már a közeljövő feladatairól is szót ejtett.

"Látszik a hosszú kihagyás, az első edzéseken azonnal észrevehető volt, úgyhogy elég sok munka vár ránk ahhoz, hogy újra olyan állapotban legyenek a játékosok, mint a bajnokság befejezésekor. Az első hét azonban inkább rávezető jellegű volt, ez a hét azért már a komolyabb munkáról szól, de olyan sok időnk nincs, hogy újra formába lendüljünk, mert augusztus 28-ával megkezdődik a következő szezon. Próbálom a játékosokat azért elvinni a határaikig, de arra is vigyázunk, hogy ne legyen sérülés."

Mint azt együttesünk szakvezetője elárulta, egyelőre a fizikai munkát helyezik előtérbe, ám ahogy végleges lesz a keret, nekivágnak a komolyabb taktikai feladatoknak is.

"Még folyamatban vannak az igazolásaink, próbálunk játékosokkal erősíteni, szóval nem lesz egyszerű összerakni a csapatot, de a meglévő játékosokat addig lehet fizikálisan erősíteni, s mikor kialakul a végleges keret, akkor fogunk majd a taktikával is foglalkozni. Nincs sok időnk azonban erre, mert ugyan a jövő héten még nem lesz edzőmérkőzésünk, viszont az utána való héten ezek is megkezdődnek, összesen hét felkészülési találkozón lépünk majd pályára, s ezeken azért már ki kellene alakulnia annak a képnek, amit szeretnék már a pályán is viszontlátni. Ebben persze alkalmazkodnom kell a játékoskerethez, annak végleges kinézetéhez, de ahogy látom most, egy fiatal csapat van kialakulóban. Németh Péter és Szeghy Szabolcs számítanak a legtapasztaltabb játékosoknak, rajtuk kívül azonban csak huszonöt éves és fiatalabb játékosaink lesznek, remélem, hogy azt a stílust, amit ilyen játékosokkal játszani kell, azt meg fogjuk oldani, egy agresszív, futós csapat lesz az biztos, s bízom abban, hogy tudunk azért a futsal szépségeiből is bemutatni egy-két dolgot."

Végh Zoltán felvételei!

Frank Tamás kiélezett bajnoki küzdelemre számít az új szezonban, ám azt még nem határozta meg a csapat vezetése, hogy milyen eredményt vár el az együttestől.

"Ahogy látom, nem nagyon gyengültek a csapatok, a felsőház megmaradt körülbelül ugyanolyan erősségűnek, amilyen az előző szezonban volt, s az alsóházban is erősödtek a csapatok, a debreceniekhez visszajöttek a légiósok, a Kecskemét is igazolt a meglévők mellé kettőt, s a Csömör átalakulásával az Újpest is érdekes lehet, tehát minimum olyan kiélezett, ha nem kiélezettebb lesz a szezon, mint tavaly. A célokat ezzel együtt sem határoztuk még meg, erről akkor beszélünk a vezetőséggel, mikor kialakul a végleges keretünk, de szeretnénk magasra tenni a lécet."

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.