Munkában az utánpótlás

2020. július 28. (kedd) 13:19 - spigott

A korosztályos bajnokság élvonalát célozza meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia első számú serdülő együttese.

Az idei szezontól Guricsné Horváth Beáta készíti fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő I-es csapatát. A debreceni születésű szakember több évet játszott az élvonalban, a DVSC csapatával EHF Kupa-győzelmet ünnepelhetett, ám az elmúlt évtizedben már a kispadról igyekszik segíteni csapatainak. Serdülő I-es csapatunk új szakvezetője hétfőn találkozott először tanítványaival, s mint azt elárulta, komoly munka vár rájuk a következő hetekben.

"Hosszú volt a szünet, s nyilván volt azért kiadva edzésterv a csapat tagjainak, amit meg tudtak csinálni, de valóban sok idő telt el a legutóbbi közös edzés óta. Én hétfőn vettem át a lányokat, s biztos vagyok abban, hogy nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy olyan állapotba kerüljünk, amiben már el lehet kezdeni a bajnokságot. Kicsit úgy is éreztem, hogy kevés erre az időnk, ezért korábban kiadtam nekik egy egyhetes edzéstervet, amit meg kellett csinálniuk. Ezek elsősorban fizikális és erőnléti gyakorlatok voltak, ezeket tudták otthon elvégezni, ám a labda nyilvánvalóan nagyon hiányzott már mindenkinek. Most kicsivel több, mint egy hónapunk van a felkészülésre, neki is vágtunk a munkának sőt, pénteken már edzőmérkőzést is játszunk a Ferencváros ellen."

Mint azt megtudtuk, komoly változások voltak a csapat keretében, de az első tapasztalatok jók, mindenki nagy elánnal vetette magát a közös munkába.

"Ez a serdülő I-es csapat játszik majd a serdülő első osztályban, illetve az ifjúsági másodosztályban is, jelenleg tizenkilenc játékosból áll a csapat, de az edzéseket sérülések miatt egyelőre tizenheten kezdték meg. Ebből a korosztályból nagyon sokan felmentek az ifjúsági csapatba, s összesen nyolc játékos érkezett az U15-ös csapatból, de a keret nyitott, s ha a fiatalabbak között lesznek olyanok, akik jól teljesítenek, természetesen őket is megnézzük.  Az első tapasztalatok jók voltak, nagyon szorgalmasak a lányok, már a kiadott edzésterv alapján elvégzett munkából láttam, hogy nem lesz a hozzáállással probléma, s a mai első közös edzésünkön is nagyon becsületesen dolgoztak, küzdöttek, akartak, s mindent a maximális fordulatszámom igyekeztek megcsinálni."

Végh Zoltán felvételei

A serdülők edzője jó tapasztalatokat szerzett eddig Dunaújvárosban, s mint azt elárulta, minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat továbbra is a bajnokság élvonalába tartozzon.

"Úgy látom, hogy Dunaújvárosban is nagyon komoly szinten folyik a munka, serdülőink profi játékosnak készülnek, ennek megfelelően dolgoznak napi két edzéssel, s minden adott itt ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Ezek közül az első az, hogy minél jobban megismerjük egymást a lányokkal, s minél jobban együtt tudjunk dolgozni, ami viszont a szezont illeti, nem lehet más a célunk, mint az, hogy ott legyünk a bajnokság elején."

A rovat további hírei: Sport

Tornával segítenek a kézilabdázók!

Tornával segítenek a kézilabdázók!

2020. augusztus 14. (péntek)

Négy NB I-es csapat részvételével rendezi meg Rácalmáson augusztus 21-én és 22-én az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

2020. augusztus 14. (péntek)

Felegyi Gábor, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenyigazgatója szerint Magyarországon is lehetnek zárt kapus nemzetközi versenyek az év hátralévő részében.

Sokba került a rövidzárlat

Sokba került a rövidzárlat

2020. augusztus 14. (péntek)

Nagy előnyt adott a Kecskemétnek, így hiába hajrázott nagyot, végül vereséggel zárta csütörtöki edzőmeccsét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Edzőtáboroztak a birkózók

Edzőtáboroztak a birkózók

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A kőkemény munka mellett a kikapcsolódásra is jutott ideje a birkózóknak a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE közös mezőfalvi edzőtáborában.

Csak a női kupák folytatódnak

Csak a női kupák folytatódnak

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Miután a Ferencváros férfi vízilabda csapatának négy játékosa is pozitív koronavírus tesztet produkált, felfüggesztette a férfiak kupaküzdelmeit a Magyar Vízilabda Szövetség.

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Mocsai Lajost választották négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökévé.

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.