Munkában az utánpótlás

spigott - 2020. július 28. 13:19

A korosztályos bajnokság élvonalát célozza meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia első számú serdülő együttese.

Az idei szezontól Guricsné Horváth Beáta készíti fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő I-es csapatát. A debreceni születésű szakember több évet játszott az élvonalban, a DVSC csapatával EHF Kupa-győzelmet ünnepelhetett, ám az elmúlt évtizedben már a kispadról igyekszik segíteni csapatainak. Serdülő I-es csapatunk új szakvezetője hétfőn találkozott először tanítványaival, s mint azt elárulta, komoly munka vár rájuk a következő hetekben.

"Hosszú volt a szünet, s nyilván volt azért kiadva edzésterv a csapat tagjainak, amit meg tudtak csinálni, de valóban sok idő telt el a legutóbbi közös edzés óta. Én hétfőn vettem át a lányokat, s biztos vagyok abban, hogy nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy olyan állapotba kerüljünk, amiben már el lehet kezdeni a bajnokságot. Kicsit úgy is éreztem, hogy kevés erre az időnk, ezért korábban kiadtam nekik egy egyhetes edzéstervet, amit meg kellett csinálniuk. Ezek elsősorban fizikális és erőnléti gyakorlatok voltak, ezeket tudták otthon elvégezni, ám a labda nyilvánvalóan nagyon hiányzott már mindenkinek. Most kicsivel több, mint egy hónapunk van a felkészülésre, neki is vágtunk a munkának sőt, pénteken már edzőmérkőzést is játszunk a Ferencváros ellen."

Mint azt megtudtuk, komoly változások voltak a csapat keretében, de az első tapasztalatok jók, mindenki nagy elánnal vetette magát a közös munkába.

"Ez a serdülő I-es csapat játszik majd a serdülő első osztályban, illetve az ifjúsági másodosztályban is, jelenleg tizenkilenc játékosból áll a csapat, de az edzéseket sérülések miatt egyelőre tizenheten kezdték meg. Ebből a korosztályból nagyon sokan felmentek az ifjúsági csapatba, s összesen nyolc játékos érkezett az U15-ös csapatból, de a keret nyitott, s ha a fiatalabbak között lesznek olyanok, akik jól teljesítenek, természetesen őket is megnézzük.  Az első tapasztalatok jók voltak, nagyon szorgalmasak a lányok, már a kiadott edzésterv alapján elvégzett munkából láttam, hogy nem lesz a hozzáállással probléma, s a mai első közös edzésünkön is nagyon becsületesen dolgoztak, küzdöttek, akartak, s mindent a maximális fordulatszámom igyekeztek megcsinálni."

Végh Zoltán felvételei

A serdülők edzője jó tapasztalatokat szerzett eddig Dunaújvárosban, s mint azt elárulta, minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat továbbra is a bajnokság élvonalába tartozzon.

"Úgy látom, hogy Dunaújvárosban is nagyon komoly szinten folyik a munka, serdülőink profi játékosnak készülnek, ennek megfelelően dolgoznak napi két edzéssel, s minden adott itt ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Ezek közül az első az, hogy minél jobban megismerjük egymást a lányokkal, s minél jobban együtt tudjunk dolgozni, ami viszont a szezont illeti, nem lehet más a célunk, mint az, hogy ott legyünk a bajnokság elején."

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.