Munkában az utánpótlás is

spigott - 2020. július 22. 8:32

Győzelemből és vereségből is jutott a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgóinak a hétvége felkészülési mérkőzésein.

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlása is sorozatban játssza a felkészülési mérkőzéseket, így a közelmúltban összesen hat találkozón is pályára léptek a dunaújvárosi fiatalok. Az U14/15-ös csapat a hévégén előbb a Szekszárd ellen húzott szerelést a vidámparki műfüves pályán, s játszott 2-2-es döntetlent, majd szombaton már a Ferencváros otthonában vendégszerepelt, s szenvedett 10-0-s vereséget első osztályú ellenfelétől.

A DPASE U16-os csapata szintén a Népligetben lépett pályára a Fradi fiataljai ellen, s bár 4-1-es vereséget szenvedtek, így is nagyon hasznosnak vélte a találkozót Éliás Zsolt vezetőedző, aki az összecsapás után így értékelt. "Nagyon hasznosnak ítélem, hogy játszhattunk egy ilyen képességű csapat ellen. A srácok nem találkoztak még ilyen ellenféllel. Saját bőrükön tapasztalták, hogy mennyivel gyorsabb és agresszívebb a játék egy osztállyal feljebb. Ez már az a szint, ahol nem lehet hibázni, mert azonnal megbüntetik. A mérkőzés második felével elégedett vagyok, mert a heti munkából sok mindent visszakaptam. Remélem, hasznosítjuk a mérkőzésen szerzett tapasztalatokat!"

Kép: DO-archív

A mieink U17-es csapata Szekszárdra látogatott, ahol 3-0-s félidei vezetés után sima, 4-0-s győzelmet aratott, ám mint azt Nagy Krisztián edző elmondta, helyén kell kezelniük az eredményt. "Azonban öröm számomra, hogy jól sikerült a bemutatkozás, sokra hivatott ez a csapat és bízom bennük" – fogalmazott a szakvezető.

Az újvárosiak U19-es együttese szintén a Szekszárdi Stadionban mérette meg magát méghozzá a házigazdákon kívül a Mohács megyei első osztályú felnőtt csapata ellen. Az egy félidős találkozókon a mieink előbb 1-0-ra legyőzték a házigazdákat, majd hasonló arányban kikaptak a jó erőkből álló mohácsiaktól, így egy sikerrel és egy vereséggel zárták hétvégi mérkőzéseiket.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.