Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Öcaline - 2020. július 3. 11:35

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Enni változatlanul jó, meg továbbra is a minőségi koszt híve vagyok, úgyhogy nem véletlenül lett az elmúlt hetekben az egyik kedvenc lelőhelyem a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport a facebook felületén.

A haspók-üzemmód

A terv ezúttal is az volt, hogy a csoport tagjai által favorizált téma köré szervezzem a mostani összeállítást. Műhelytitok: sokáig erős volt a szendvics-vonal, kegyetlenül jól tartotta megát a gyümölcsös finomságok ármádiája is, de aztán jött egy sorozat, és eldőlt: a mostani összeállítást a rántott finomságoknak szentelem. 

Azt mondani sem kell, hogy bármikor, bárhol és (majdnem) bármilyen élethelyzetben kapható vagyok egy rántott csirkecomb-filére, meg úgy bármiféle rántott hús jöhet, de még a békacomb is, viszont most igyekeztem – önmegtartóztatás terén jelesre vizsgázva – kicsit tágítani a kört. Íme!

Nincs megállás

Szerencsére a tervben abszolút partnerek voltak (önkéntelenül is, hiszen eddig rendre utólag válogattam) a „terítékenes” csapat tagjai. Grónás Henrik a húsos csodák mellett egy másik nagy klasszikust, rántott sajtot rittyentett (salátaágyra pakolt chips-szeel kínálta), míg Hortobágyi Erika sárga(!) laskagombát és cukkinit rántott ki – itt a rafinált-artisztikus majonézes tálalásra is felhívnám a figyelmet!

A klasszik vonalat első ránézésre Németh-Giczei Szilvia Éva képviseli; a kukoricás rizzsel és sok-sok zöld finomsággal tálalt rántott csirkemell képéhez mellékelt leírásból kiderül, hogy itt meg a bunda frontján van egy jókora csavar – a közismert liszt-tojás-prézli kombó helyett joghurt és morzsa lett a hús fedrétege. Belegondolni sem merek, milyen finom lehet!

Tartsanak, tartsatok továbbra is velünk – örüljünk együtt a Terítéken/Dunaújváros együttműködésnek; és persze: jó étvágyat!

(Szakmai partnerünk a www.teritekujvaros.hu címen érhető el; fotók: Terítéken Dunaújváros)
 

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!