Tornával emlékeztek a focisták

spigott - 2020. július 12. 8:50

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Kép forrása: DLSZ

Első alkalommal rendezték meg szombaton az Acerbis Nyári Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, mely a játék mellett a megemlékezésről is szólt, ugyanis ezen a viadalon hajtottak főt a szervezők és a résztvevők a tragikusan fiatalon elhunyt Bakos Zsolt emléke előtt. A DLSZ Arénában megrendezett tornára tíz együttes adta le nevezését, s a megméretés első szakaszában két csoportban küzdöttek meg egymással a továbbjutást jelentő első négy hely megszerzéséért.

Az A-jelű ötöst a Fast Fox gárdája nyerte a Multisteel Hungary, a Bakos Zsolt Emlékcsapat és a Premier csapatai előtt, míg a "B" csoportban a Kemi-Ker Kft. végzett az élen, megelőzve a Ködi Generál Kft., a Baraqza, valamint a Dunaújvárosi Baráti Kör együtteseit. Az egyenes kieséses szakasz első körében a csoportok első négy helyezettje keresztjáték formájában döntött a továbbjutásról, s a Multisteel Hungary – Baraqza összecsapáson kívül rendre az előrébb végzett együttesek biztosították helyüket az elődöntőben.

A fináléba jutásról döntő összecsapásokon előbb a Ködi Generál aratott 2-0-s sikert a Fast Fox ellen, míg a Kemi-Ker a Baraqza elleni 2-1-es győzelemmel biztosította helyét a döntőben. A bronzmeccsen a Baraqza 2-0-s győzelemmel szerezte meg a harmadik helyet, a döntőben viszont csak egy gól döntött, s mivel ezt a Kemi-Ker szerezte, így az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupán Csányi Dávidék örülhettek a végső győzelemnek.

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, a legjobb csapatok mellett a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták az eredményhirdetésen. A legjobb játékosnak Csehi Tamást (Ködi Generál), a legjobb kapusnak Cseresnyés Alexet (Kemi-Ker) választották, míg a gólkirálynak járó díjat Csányi Dávid (Kemi-Ker) vehette át a viadal végén.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

Az I. Acerbis Nyári kupa dobogósai: 1. Kemi-Ker Kft., 2. Ködi Generál Kft., 3. Baraqza.

Egyéni díjak

Legjobb játékos: Csehi Tamás (Ködi Generál Kft.)
Legjobb kapus: Cseresnyés Alex (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Csányi Dávid (Kemi-Ker Kft.)
DLSZ+ díj: Baraqza
Miklós István díj: Oroszi Krisztián (Ködi Generál Kft.)
Bakos Zsolt díj: Bakos Dominik (Premier)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.