Dunaújváros Hetilap

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Öcaline - 2020. július 2. 18:56

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Dunaújváros közgyűlése minden évben Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat adományoz – a város rangos elismerését az elmúlt évek tradícióit folytatva ünnepélyes keretek között adták át a Városháza házasságkötő termében kora délután. 

Méltató szavak

A Dunaújváros Közszolgálatárért Díj azon személynek adományozható, aki a város fejlődése, hírnevének növelése, továbbá az önkormányzat tevékenységének javítása érdekében kiemelkedő tevékenységet folytatott, és legalább tíz évet a köz szolgálatában töltött. A díjazott személyére a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, az osztályvezetők és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A jelöltek közül végül a polgármester választja ki a díjra méltónak tartott köztisztviselőket.
A csütörtöki ünnepség elején a Bartók Kamaraszínház művészei adtak műsort, majd Pintér Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint kiemelte, hálás azért a munkáért, amit a város köztisztviselői a vírushelyzet alatt végeztek:
– Ez a három hónapos időszak mindannyiunkat olyan kihívás elé állított, amit korábban még nem tapasztaltunk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy száz százalékosan helyt álltak és minden jelentkező kihívást megoldottak. Bár a helyzet új volt, óriási az a rutin, ami ezt a hivatalt is nap nap után működteti. Az elmúlt időszak tapasztatai fényében kérem, az előttünk álló feladatok során is legyenek legalább ennyire elszántak. A város vezetőiként óriási biztonságot ad számunkra, hogy olyan csapat áll mögöttünk, akikben megbízhatunk, akikre mindig számíthatunk! Mert gondoljunk bármit is a világról, ne feledjük: a legfontosabb dologban egyetértünk és közösek az érdekeink – Dunaújváros érdekei az elsők, minden más csak ezután következik.

Két díjazottal

Az ünnepség a Dunaújváros Közszolgálatáért Díj átadásával folytatódott – a város rangos elismerését  Pintér Tamás polgármestertől és dr. Molnár Attila jegyzőtől vehették át az arra érdemesek. 
A köz szolgálatáért járó kitüntetést idén Mészárosné Virág Éva, a Polgármesteri Hivatal Adóhatósági Osztályának dolgozója, Tóth Péter Pál, a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály köztisztviselője érdemelte.

Mészárosné Virág Éva 1997-ben lépett a köz szolgálatába. Kezdetben a költségvetési és pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2001 októberétől az Adóhatósági Osztály munkatársaként, adóigazgatási munkakört lát el. Feladatai közé tartozik az iparűzési adóval, építményadóval kapcsolatos adóhatósági ügyintézés. 
Mint az ünnepségen elhangzott méltatásból kiderül, a díjazott szakmai fejlődése folyamatos volt, tudásának fejlesztése érdekében 2002-ben vállalkozási szakon mérlegképes könyvelői szakképesítést szerzett. Munkáját lelkiismeretesen, nagy szorgalommal, az ügyfeleket tisztelve és segítve, valamint a törvényi előírásokat betartva végzi több mint két évtizede. Határtalan türelemmel és önzetlenül tud másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben. Mindig volt ereje újra és újra bizalmat építeni az új, közvetlen munkatársával és segíteni őt eligazodni az adózás rejtelmeiben. Munkavégzése során munkatársai és az ügyfelek is megbizonyosodhattak arról, hogy hisz a humánus, empatikus és segítő közigazgatásban.
Közvetlen kolléganői így vélekednek róla: „Évi a nyugdíjba vonulása előtti években is lendületes, fiatalos, mindig mosolygós kolléganő volt. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatával mindig készségesen segített munkánkban. Türelmes és barátságos emberként szerettük, aki az ügyfelekkel is mindig megtalálta a közös hangot. Munkája mellett kiváló háziasszonynak, példaértékű édesanyának és nagymamának ismertük meg. Gyakran meglepett minket az általa készített finomságokkal. Mind a hivatal, mint az osztály közösségi programjaira lelkesen készült és aktívan részt vett azokon.”
Mészárosné Virág Éva hiszi, hogy a megfelelő tájékoztatás, a személyes kapcsolat útján,a meggyőzés erejét használva az ügyfelek eleget tesznek kötelezettségeiknek. Az osztály, illetve a hivatali dolgozók körében kedvessége, segítőkész, közvetlen természete révén megbecsülés és szeretet övezi.

Tóth Péter Pál közszolgálati pályafutását 1994-ben kezdte a hivatal városüzemeltetési irodáján építésügyi ügyintéző munkakörben. Jelenleg a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályon látja el az építéshatósági ügyek előkészítési feladatait. Ezen belül a földhivatali nyilvántartás lekérdezésével foglalkozik, valamint a kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátásában is segíti kollégáit. Dunaújvárosban jelenleg is ő kezeli egyedül a központi címregisztert, lakcímigazolásokat ad ki, elvégzi az utcák házszámozását, és közreműködik a közterületek elnevezésének változásával kapcsolatos feladatokban. A napi teendők ellátásán túl a tervtárat is kezeli.  A hivatalnál eltöltött több, mint 25 év alatt munkáját végtelen igényességgel, precizitással, szorgalommal, a legnagyobb odafigyeléssel és gyorsasággal végezte. Munkavégzése során mind a hozzá forduló, mind a kollégái tekintetében rendkívül empatikus, kedves és segítőkész. 
„Peti több mint egyszerű kolléga. Rá bármikor számíthattunk, akár munkával kapcsolatos kérdésünk volt, akár magánéleti problémánkat kellett valakivel megosztanunk. Segítő szavai, és pozitív hozzáállása mindannyiunk számára lelkesítően hatott. Azt hiszem, hogy bátran mondhatjuk, hogy az élethez való pozitív hozzáállásával megfertőzött minket is.” – vélekedett róla egyik közvetlen kollégája. 
Kollégaként és magánemberként egyaránt mindig nyitottan és érdeklődve fordul a világ dolgaihoz. Rendkívül tájékozott építészeti, történelmi, csillagászati kérdésekben. Nagy hobbija a magyarság eredetének kutatása, amelynek 2020. augusztus 13-án esedékes nyugdíjazását követően még több időt tud majd áldozni.

(Fotó: Végh Zoltán)

Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020

Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.