Dunaújváros Hetilap

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

Öcaline - 2020. augusztus 7. 8:51

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

A Városüzemeltetési Osztály szakembereivel, valamint a városrész körzeti megbízottjával közösen tekintette át Barta Endre a 4. számú választókörzet megoldásra váró ügyeit, amelyeket az itt élők jeleztek felé. Az esemény során nemcsak a Római városrészben, hanem az Erkel kert és az Új Vasmű út a körzetbe tartozó részein is szemlét tartottak a résztvevők; Barta Endrét elkísérte a bejárásra Kálló Gergely országgyűlési képviselő is.

Parkoló, parkoló, parkoló

Természetesen a felmerült témák, problémák köréből nem maradhatott ki a parkolás kérdése sem. Ennek megoldására is történtek felvetések, javaslatok az esemény során. Emellett visszatérő gond egyes vendéglátó egységek törzsközönsége is, akik hangoskodásukkal zavarják a lakók nyugalmát. Emellett egy sportpálya ügyében is megoldást sürgetnek az itt élők. Ennek megoldására egy idősávot jelöltek ki a pálya használatára. Barta Endre hangsúlyozta: az egyik legégetőbb gond továbbra is a parkolóhelyek kialakítása. 
Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a lakókkal együtt nézzenek körül az aktuális megoldandó feladatokban. Kiemelte: nem dönthetnek azok megkérdezése nélkül, akik itt laknak, így a lakókkal egyeztetve, az ő bevonásukkal eszközölnek majd a komfortérzetet növelő változtatásokat. 

A körzeti megbízottal is együttműködnek

A már említett esti hangoskodás is a terítéken szerepelt: ennek megoldására a környék körzeti megbízottjával közösen törekednek mind a lakók, mind a képviselő oldaláról. Emellett zebra felfestés, és padok kihelyezése is szerepel a programban. Barta Endre kiemelte: a körzeti megbízott bevonása kulcsfontosságú, hiszen fontos, hogy a lakók vele közvetlen kapcsolatban legyenek, és ne csak az önkormányzati képviselőn keresztül, hanem direkt módon neki jelezve találják meg a konfliktusok feloldásának módjait. Ahogy említette: néhány vendéglátó egység „közönsége” okozta kellemetlenségek jelentős részben csökkentek azt követően, hogy a lakók jelezték ezt a körzeti megbízottnak. Ahogyan fogalmazott: természetesen nem szűnt meg teljesen a probléma, ám jelentős javulást értek el. Éppen ezért tartja fontosnak, hogy a lakókért dolgozó rendőrrel szoros kapcsolatban lehessenek az itt élők. 

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.