Budapesti központtal rendezik meg a FISU világfórumát

doszerk - 2020. augusztus 9. 14:04

A Testnevelési Egyetem ad otthont a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) online hallgatói világfórumának, amelyre augusztus 12. és 14. között kerül sor.

Mocsai Lajos! (Kép forrása: MTI/Kovács Tamás)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) sajtóközleménye szerint hat kontinensről és 93 országból már 1245-en regisztráltak a rangos eseményre, amelyet a koronavírus-járvány miatt idén csak virtuális módon tudnak megrendezni. A nyitóünnepségen beszédet mond Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, és Oleg Maticin, a FISU elnöke. Kiss Ádám, a MEFS elnöke elmondta, két évvel ezelőtt pályázaton nyerték el a rendezési jogot, és ha idén lemondták volna az eseményt, legközelebb egész biztosan más kapta volna meg, amit nem akartak megkockáztatni. "Nem tartok attól, hogy a digitális jelleg hátrányt jelent majd, hiszen a járvány kitörése óta hozzászokhattunk, hogy a korábban valós térben és időben rendezett események jelentős része most virtuálisan zajlik. Egyetlen gondunk, hogyan tudjuk egyszerre kielégíteni a rengeteg jelentkező igényét" - magyarázta a professzor.

Mocsai Lajos rektor kifejtette, hogy a Testnevelési Egyetem még sosem rendezett a kibertérben ilyen nagy jelentőségű rendezvényt, ami izgalmas kihívás elé állítja az intézményt. "A koronavírus-járvány miatt kényszerhelyzetben vagyunk, de a Testnevelési Egyetem, mint ahogy az oktatásban, úgy a fórummal kapcsolatban is vállalta a gyors átállást. Külön öröm, hogy a FISU világfórum nyitónapján tartják a MEFS éves közgyűlését, így a két rendezvény ráirányítja a figyelmet a hazai és a nemzetközi egyetemi sport fontosságára" - vélekedett. Gál András Levente, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által irányított Digitális Jólét Program szakmai vezetője közölte, munkatársai a szervezők szakmai partnereként szaktudásukkal a rendezvény virtuális térben való izgalmas és látványos megjelenítésében, fiatalos, a hallgatói érdeklődést felkeltő gamification (játékelemek alkalmazása az élet játékon kívüli területein) kialakításában, valamint a digitális sportkérdések terítékre kerülésében játszanak közre.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.