Döntetlen a Haladás ellen

spigott - 2020. augusztus 5. 20:46

Jó iramú mérkőzést játszott szombathelyi ellenfelével a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy spanyol játékossal erősítette meg játékoskeretét.

A bajnokság egyik élcsapatának számító Haladás elleni találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát szerdán este fél héttől a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Melyben egy új játékost is köszönthettünk, ugyanis először lépett pályára Dunaújvárosban a spanyol Antonio Hinojosa Montero. A 24 éves játékos tavaly a spanyol másodosztályú Atlético Mengíbar együttesében szerepelt, s mint azt Frank Tamás vezetőedző elárulta, bízik abban, hogy hamar sikerül beilleszkednie a csapatba, s komoly erősítést jelent majd a bajnoki küzdelmek alatt.

A Haladás elleni hazai, de zárt kapuk mögött megrendezett összecsapást nem kezdte rosszul a Dunaferr, s az első hat-hét percben egyértelműen a mieink elképzelései szerint alakult a játék, amit több helyzet, majd Csányi Dávid 10. percben szerzett közeli találata is jelzett. A folytatásban lényegesen feljebb tolta védekezését a szombathelyi alakulat, mely egy szép góllal hamar egyenlíteni tudott, így kezdődhetett minden elölről. Az első harminc perc második felében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gólnak már egyik oldalon sem örülhettek a felek, így 1-1-es állásról vágtak neki a folytatásnak.

Antonio Montero biztató játékkal mutatkozott be a Dunaferrben! (Végh Zoltán felvételei)

A második etap első igazán nagy lehetősége éppen Montero előtt adódott, ám hiába szerzett szemfülesen labdát, tíz méteres lövése után a kapufa megmentette a vendégeket az újabb góltól. Nem sokáig szerencsére, mert a 48. percben Szeghy fordult le védőjéről, majd lőtt óriási gólt a bal felsőbe, ám ennek sem örülhettünk sokáig, mert egy saját kapu előtt eladott labdából pillanatok alatt egalizált a Haladás (2-2). A mérkőzésből hátralévő időben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, igazán komoly helyzet már egyik kapu előtt sem adódott, így a nagy iramú összecsapás 2-2-es döntetlennel ért véget.

Frank Tamás vezetőedző: - Jó iramú, hasznos mérkőzést játszottunk a remek erőkből álló Haladással, bár az is igaz, hogy ellenfelünktől ezúttal három játékos is hiányzott. Rajtunk azért érezhető volt, hogy hétfőn egy három harmados kemény meccset játszottunk az Újpesttel, de így is láthattunk szép dolgokat a csapattól. Persze bőven van még feladatunk, támadásban és védekezésben is fejlődhetünk, de van még két és fél hetünk, több edzőmérkőzésünk is, szóval bízom benne, hogy a bajnoki rajtig előrébb lépünk a játék minden elemében.

 

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.