Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

doszerk - 2020. augusztus 13. 8:30

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.

MTI-fotó (Koszticsák Szilárd felvétele)

A kontinentális szövetség (ETTU) - amint azt közleményében jelezte - a megbetegedések ismételt növekedése, az utazási korlátozások és a különböző országokban érvényben lévő karanténszabályok miatt döntött így. A lengyel szövetség megértette és elfogadta a halasztást. Ronald Kramer, az ETTU elnöke hangsúlyozta, hogy a játékosok, az edzők, a hivatalos személyek és az önkéntesek egészsége mindennél fontosabb, és nem lett volna fair az Eb, ha nem mindenki tudott volna rajta részt venni. Az Eb új időpontját később jelölik ki.

Muskó Péter, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya az M1 aktuális csatornának elmondta: belső információkat már korábban is hallhattak az Eb esetleges elhalasztásáról, ami "a nagy felkészülésben lévő" csapatát is rosszul érintette.

"Próbáltuk úgy összerakni a programunkat, hogy a motiváció megmaradjon. Most Németországban készülünk edzőpartnerekkel, korábban már jártunk az osztrák válogatottnál, a horvátokat pedig mi láttuk vendégül. A felkészülésünk tehát elég színes. Jobb híján barátságos találkozókat próbálunk leszervezni olyan nemzetekkel, ahol hasonlóan jó a vírushelyzet, mint nálunk. Ezen kívül abban bízunk, hogy legalább a nemzeti bajnokságok a tervek szerint elindulnak" - közölte. Csapatából az osztrák és a francia bajnokságban is szerepelnek, előbbi szeptember 5-én, utóbbi 19-én kezdődik. Az Eb-n kvótákat lehet szerezni a jövő évre halasztott tokiói olimpiára, de a változás miatt a férfiak szakvezetője nem tud semmi biztosat lehetőségeikről. "Annyit közölt a nemzetközi szövetség, hogy az elmaradt olimpiai kvalifikációs versenyeket későbbi időpontban megrendezik, de hogy mikor és hol, egyelőre semmit nem tudni" - mondta. Hozzátette: jelenleg állnak és várják, hogy konkrétumok is elhangozzanak, mert addig a B, illetve a C tervüket sem tudják elkészíteni.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.