Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

doszerk - 2020. augusztus 13. 8:30

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.

MTI-fotó (Koszticsák Szilárd felvétele)

A kontinentális szövetség (ETTU) - amint azt közleményében jelezte - a megbetegedések ismételt növekedése, az utazási korlátozások és a különböző országokban érvényben lévő karanténszabályok miatt döntött így. A lengyel szövetség megértette és elfogadta a halasztást. Ronald Kramer, az ETTU elnöke hangsúlyozta, hogy a játékosok, az edzők, a hivatalos személyek és az önkéntesek egészsége mindennél fontosabb, és nem lett volna fair az Eb, ha nem mindenki tudott volna rajta részt venni. Az Eb új időpontját később jelölik ki.

Muskó Péter, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya az M1 aktuális csatornának elmondta: belső információkat már korábban is hallhattak az Eb esetleges elhalasztásáról, ami "a nagy felkészülésben lévő" csapatát is rosszul érintette.

"Próbáltuk úgy összerakni a programunkat, hogy a motiváció megmaradjon. Most Németországban készülünk edzőpartnerekkel, korábban már jártunk az osztrák válogatottnál, a horvátokat pedig mi láttuk vendégül. A felkészülésünk tehát elég színes. Jobb híján barátságos találkozókat próbálunk leszervezni olyan nemzetekkel, ahol hasonlóan jó a vírushelyzet, mint nálunk. Ezen kívül abban bízunk, hogy legalább a nemzeti bajnokságok a tervek szerint elindulnak" - közölte. Csapatából az osztrák és a francia bajnokságban is szerepelnek, előbbi szeptember 5-én, utóbbi 19-én kezdődik. Az Eb-n kvótákat lehet szerezni a jövő évre halasztott tokiói olimpiára, de a változás miatt a férfiak szakvezetője nem tud semmi biztosat lehetőségeikről. "Annyit közölt a nemzetközi szövetség, hogy az elmaradt olimpiai kvalifikációs versenyeket későbbi időpontban megrendezik, de hogy mikor és hol, egyelőre semmit nem tudni" - mondta. Hozzátette: jelenleg állnak és várják, hogy konkrétumok is elhangozzanak, mert addig a B, illetve a C tervüket sem tudják elkészíteni.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.